Supa de pui pentru bebelusi si copii mici
Supa de pui/supa de pasare este introdusa in alimentatia copilului dupa varsta de 7-8 luni. Carnea de pui contine fier, iar acesta este indispensabila pentru dezvoltarea armonioasa a copilului tau. Alaturi de fier, carnea de pui are si fosfor, zinc, magneziu, seleniu, minerale deosebit de importante pentru cresterea si dezvoltarea celui mic. Evident, nu trebuie sa uitam de vitamine, mai ales cele din grupul B-urilor, cu precadere B12.
Iata ingredientele necesare pentru prepararea supii de pui:
· 300 g piept de pui
· 350 g zarvazat (telina, radacina de patrunjel, pastarnac, morcov)
· 1 legatura de verdeata
· 1 ceapa
· 1 dovlecel
· 1-2 rosii decojite
· 2 l de apa
· suc de lamaie (facultativ, dupa 1 an)
· sare
Daca aveti la indemana aceste ingrediente va puteti apuca de treaba. Iata modul de preparare pentru supa de pui pentru bebelusi si copii mici:
Curatati puiul de pui de pielite si zbarciuri si spalati-l bine si repede, pentru a nu pierde din substantele nutritive in alimentatie. Puneti carnea de pui in apa rece la fiert. Dupa primul clocot trebuie sa aruncati apa si puneti carnea din nou la fiert in apa fierbinte.
Cand carnea este patrunsa, adaugati zarzavaturile taiate marunt. Totul e lasat la fiert la foc moale, oala fiind acoperita cu capacul.
La sfarsitul fierberii, scoateti carnea de pui. Aceasta trebuie sa fie taiata in bucati mici pentru copiii mai marisori, iar pentru sugari o dati prin masina de tocat sau prin mixer.
Zarzavatul va fi pasat separat si adaugat in lichidul de supa, lasand compozitia sa mai dea un clocot.
Daca considerati ca supa e prea grasa, inmuiati in ea o felie de paine, pe care, dupa ce aduna „stelutele”, o veti scoate.
Dupa preferinte, dar la copiii mai marisori, se poate adauga in supa si putina zeama de lamaie.
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi: