Univers de copil

A+ R A-


Astenia de primavara - simptome, tratament si remedii naturale

Astenia de primavara simptome tratament si remedii naturaleAstenia apare in majoritatea cazurilor la trecerea din anotimpul rece la cel caldut, respectiv la trecerea de la iarna la primavara. Cantitatea de lumina a zilei cresc brusc, iar simptomele asteniei de primavara prin contur datorita carentelor de vitamine si minerale. Dar, care sunt oare simptomele pentru astenia de primavara? Vorbim, in principal, despre:

·         lipsa de energie si pasivitate;

·         stare permanenta de oboseala, asociata cu somnolenta;

·         dureri de cap;

·         putere de concentrare redusa;

·         somnolenta ori insomnie;

·         disconfort;

·         nevoia de a plange asociate cu stari de melancolie;

·         stari de anxietate, iritabilitate si tendinta spre depresie;

·         scaderea sau cresterea poftei de mancare;

·         probleme cu greutatea; etc.

Cel mai frecvent, lipsa alimentelor de care are nevoie organismul uman este provocat de alimentatia saraca in vitamine si minerale din timpul perioadei reci, a iernii. Drept urmare, pot sa apara pentru multi dintre noi dureri de cap/cefalee, oboseala persistenta, nervozitate si stare de irascibilitate nejustificata, dureri articulare accentuate, totul parca culminand cu o stare psihica proasta, negativista, dusa la extrem.

Pentru a atentua efectele asteniei si a evita transformarea acesteia in depresie, ar fi bine sa consumati, odata cu sosirea sezonului mai caldut, alimente bogate in vitamine si minerale, care sa va permita echilibrarea organismului atat din punct de vedere fizic, cat si psihic/spiritual. Evitati dulciurile concentrate, zaharul, chiar cafeaua … Foarte important este sa consumati cel putin 2 l de apa ori ceai caldut pe parcursul unei zile.

Pentru relaxarea organismului puteti apela si la bai cu esente aromatice.

In principiu, conform medicinii Ayurveda, sunt recomandate produse alimentare precum: scortisoara indiana, busuioc indian, chimion indian, coriandru, fenicul, etc. Conform traditiilor noastre, sunt recomandate produse alimentare bazate pe verdeturi: urzica, papadie, salata, spanac, loboda, morcovi, varza, broccoli, ceapa, marar, usturoi, s.a.m.d. Chiar ati putea urma o cura cu urzici, datorita complexului de saruri de fier, vitaminele B12, C si A. In acest fel veti combate anemia, veti creste rezistenta la infectii si chiar va imbunatatiti simtul vizual. Nu uitati de fructe, consumate proaspete ori sub forma de sucuri ori salate. Paleta este larga si poate cuprinde: mere, grapefruit, lamai, struguri, prune, caise, etc. Consumul de fructe si legume proaspete, consumul de miere si preparate din miere si polen va ajuta sa va refaceti organismul in acesta perioada de tranzit.

Nu uitati ca, in aceasta perioada de tranzit, organismul si metabolismul sufera schimbari in desfasurare. Puteti apela la ceaiuri care ajuta la prevenirea si combaterea asteniei, dincolo de faptul ca ajuta prin aromele sale si amestecul lor la combaterea unor afectiuni gen: TBC, raceala, probleme de sanatate legate de raguseala, corzi vocale, tuse, etc. Bine ar fi sa consumati cel putin 2 cani de ceai pe zi …

Mai rau e daca, pe langa astenie, suferiti si de malnutritie ori anemie. Dar, nu uitati, adesea plantele medicinale traditionale pot face minuni …

Pe langa tratamentul si consumul de ceai, e bine sa faceti miscare. Pentru a va intari corpul faceti sport si recurgeti la exercitii fizice si respiratorii. Recurgeti la plimbari in aer liber, mersul pe jos sau cu bicicleta. In acest fel veti scapa de toxinele din corp si va fortificati organismul. Mai ales persoanele stresate, ingrijorate, obosite in exces trebuie sa practice sportul in aer liber si sa petreaca un timp mai indelungat afara. In acest fel, vor activa serotonina, hormonul responsabil pentru febra emotiilor din timpul primaverii.

De asemenea, odihniti-va suficient, acordati timp pentru somn astfel incat sa va recapatati progresiv energia. Nu in ultimul rand, stati in jurul personelor dragi voua, familie si prieteni apropiati.

Mesaje si felicitari de Sfantu…

Mesaje si felicitari de Sfantul Andrei 2016

Mesaje si felicitari de Sfantul Andrei 2016 Sfantul Andrei este sarbatorit anual pe data de 30 decembrie, fiind considerat ocrotitorul romanilor. E o zi speciala in care ii sarbatorim pe...

Palaria versuri

Palaria versuri

Palaria - versuri   Va oferim spre lectura poezia „Palaria”, versurile fiind scrise de Dumitru Dragan. Ilustratia apartine Evei Nagy.   Am vazut o palarie Jos, sub nucul de la vie.   Isi facuse-n ea culcus Chitaristul Greierus.  

In parcul din Targu Jiu

In parcul din Targu Jiu

In parcul din Targu Jiu Va oferim spre lectura poezia “In parcul din Targu Jiu”. S-a pornit din regasire, dintr-o lacrima de poarta, Vina vadului...

O frunza rara

O frunza rara

O frunza rara   Va oferim spre lectura povestirea “O frunza rara” scrisa de George Suru.   Intr-o dimineata, pe cand strabatea poiana cu maci, Thor si-a dat seama ca pluteste pe o...

Ceaiuri si modalitati de prepa…

Ceaiuri si modalitati de preparare

Ceaiuri si modalitati de preparare Prozaica preparare a unui ceai medicinal reprezinta din punct de vedere stiintific o extractie a principiilor active din plante in mediu apos. Modul de...