Univers de copil

A+ R A-


Omul din Neanderthal printre noi?

Printre locuitorii Pamantului circula tot felul de zvonuri referitoare la existenta unei fiinte mari, de peste doi metri inaltime, cu aspect ciudat, nici de om, nici de maimuta. Pentru identificarea acestei fapturi, o expeditie sovietica s-a deplasat acum multi ani, in Republica Tadjica, pe valea muntelui Pamir-Altai.

Cercetatorii au delimitat o portiune de teren pietros, pe care l-au sfaramat, transformandu-l intr-o pista de pulbere pe care un vizitator nocturn sa-si poata lasa amprenta. Dupa cateva zile, unul dintre membrii expeditiei a gasit, pe pista, urma unui picior, lung de 34 cm si lat, in dreptul degetelor, de 16 cm. bizara fiinta care lasase aceasta urma a fost numita “bolsaia naga” (picior mare). O ruda a ei, care traieste in nordul Statelor Unite, a fost botezata de cercetatorii de acolo tot asa: “big foot”.

Astfel de fiinte, in care numerosi cercetatori vad niste supravietuitori ai giganthopitecului, ori, dupa caz, ai Omului din Neanderthal, au fost semnalate si in alte parti ale lumii. Alpinistul englez Chris Bonington a declarat ca a reusit sa fotografieze, in muntii Himalaya, la o altitudine de aproape 5.000 metri, urmele unui “om al muntilor”. Presa chineza vorbeste, din cand in cand, de posibilitatea existentei unor hominizi in muntii Jiulung, situati in provincia Zhejiang. In acesti munti salbatici, aceporiti cu paduri intinse, cercetatorii au descoperit la altitudinea de 1.550 metri, 11 nise sapate in stanca. In interiorul acestora se aflau, asternute pe sol, un fel de culcusuri groase, alcatuite din paie si frunze uscate. Locuitorii din zona le-au povestit cercetatorilor ca respectivii hominizi, pe care au avut cateodata prilejul ca, de departe, sa-i vada, sunt inalti de 1.50-1.60 m, cantaresc 70-80 kg si au corpul acoperit cu un par roscat, lung de 3-4 cm.

La Muzeul de Stiinte Naturale din Beijing se afla expuse doua maini, care, asa cum declara antropologul Zhon Guoxing, apartin unei specii necunoscute de primate. Oamenii de stiinta chinezi au organizat o serie de expeditii in Tibet, Junnan, Hubei, Shanxi si Zhejiang, pentru a obtine date despre acest “Yeti, dar fara rezultat. Biologul Wang Tselin, care a cercetat o asemenea faptura omorata in anul 1940, in regiunea Gansu, a declarat: “Craniul ei seamana foarte mult cu cel al Omului de Beijing, disparut de foarte multa vreme”. Aceasta vietuitoare, spun specialistii, se hraneste cu rozatoare, radacini, plante si fructe. Savantii chinezi Zhon Guoxing si Wu Dingliang cred ca este vorba despre un descendent al gigantopithecului, animal care se deosebeste de om, intre altele, prin aceea ca nu vorbeste (scoate doar strigate) si nu foloseste unelte.

Antropologul englez Shackley este de parere ca exista doua grupe de supravietuitori ai unor fiinte despre care se crede ca au disparut de mult. In unele locuri au fost semnalati supravietuitori din grupa gantopithecului, in altele din grupa Omului din Neanderthal.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Intoarcere la Eminescu

Intoarcere la Eminescu

Intoarcere la Eminescu “De cate ori deschid volumul de Poeme al lui Eminescu am impresia ca ma intorc acasa, dupa o calatorie lunga. Calatoresc asa de o viata intreaga...

Ultrasonografia in sarcina eco…

Ultrasonografia in sarcina ecografia prenatala

Ultrasonografia in sarcina, ecografia prenatala   Ultrasonografia sau ecografia prenatala este o analiza ce presupune utilizarea unor unde de inalta frecventa, nesesizate de urechea umana, pentru a observa structurile din interiorul abdomenului....

Pablo Neruda citate

Pablo Neruda citate

Pablo Neruda citate   Pablo Neruda (pseudonimul lui Neftali Ricardo Reyes Basoalt, nascut 12 iulie 1904 - decedat 23 septembrie 1973), a fost un celebru poet chilian, laureat al Premiului Nobel pentru...

Doi regi

Doi regi

Doi regi In vremurile indepartate traia un rege viteaz care a purtat razboaie, a distrus sate si orase si pe locuitori i-a dus in robie. Ca faptele lui sa ramana neuitate,...

De ziua ta mamico

De ziua ta mamico

De ziua ta, mămico   Cântecul “De ziua ta, mămico” – versuri şi varianta audio   Am vrut să-ţi culeg o floare Un mic ghiocel frumos, Dar până la urmă moare, Şi nu e de folos.