Oameni salbatici in jungla malaeziana
Se stie deja ca in Asia si sud-est locuiesc mai multe tipuri de oameni salbatici, mai ales omul pongoid.
In peninsula malaeziana si in Sumatra traieste un om numit orang pendek (adica “om mic”) sau sedapa. Cea mai certa marturie asupra existentei lui dateaza din octombrie 1923 cand un olandez, Van Herwaarden, s-a asezat sa pandeasca mistreti. Deodata a observat miscare intr-un copac singuratic. S-a dus sa cerceteze si a descoperit pe o creanga o fiinta paroasa, cu blana inchisa la culoare. A banuit ca trebuia sa fi fost celebrul orang pendek si a incercat sa-i atraga atentia, dar “omuletul” nu s-a clintit nici chiar cand Van Herwaarden a inceput sa loveasca trunchiul copacului cu piciorul. Atunci acesta s-a urcat si el in pom. Fiinta in sfarsit a reactionat si s-a aplecat sa-l vada. Olandezul l-a putut observa mai bine: avea par lung care-i ajungea pana aproape de sale. Fata, bruna, era spana, iar ochii straniu de umani. Cand a deschis gura, i-a zarit caninii puternici. Dosul mainii avea par putin, bratele erau lungi si inaltimea totala nu depasea 1,50 m. Van Herwaarden a incercat sa stabileasca un dialog, vorbindu-i cu blandete. Intr-un tarziu, “omuletul” s-a agatat de o creanga si a fugit scotand un soi de suierat …
Aceasta descriere clara elimina posibilitatea confuziei cu orang-utanul sau gibonul. Oare orang pendekul nu este pithecanthropul? Caci in Java, nu departe de Sumatra, au fost exhumate ramasite de pithecanthropi. Acestia din urma, impreuna cu sinanthropul din China si multi alti oameni-fosila, sunt inglobati in specia Homo erectus, stramos al lui Homo sapiens. Pithecanthropul s-ar fi putut refugia in imensele paduri din Sumatra, unde ar fi supravietuit pana in zilele noastre …
In decembrie 1953, in provincia Perak din peninsula malaeziana, o fata lucra intr-o plantatie de orez cand a simtit o mana pe umar. S-a intors si a dat cu ochii de o femeie paroasa, cu plete negre lungi, infasurata pe coapse cu o scoarta de copac. Avea chiar si mustata. Doi masculi asteptau mai departe. Femeia salbatica a schitat un zambet aratandu-si caninii impresionanti si a scos un soi de croncanit. Fata a fugit …
Si nittaewo din Ceylon (Sri Lanka) semana cu pithecanthropul, numai ca a disparut pe la 1800. Erau pigmei inalti doar de 90 cm pana la 1 metru si traiau in munti. Erau parosi? Indiciile in aceasta privinta sunt contradictorii. Aveau unghii lungi, ca niste gheare, si limbajul lor se reducea la un fel de gangurit (ei sa fi fost cei despre care Homer spunea ca se luptau cu cocorii?). Vanau, locuiau in pesteri sau pe platforme construite in copaci si se aflau in razboi vesnic cu populatia Vedda, inrudita cu australienii. Au disparut unii dupa altii. Vedda i-ar fi incercuit pe ultimii nittaewo intr-o grota careia i-au blocat intrarea cu crengi si uscaturi si i-au dat foc …
Zoologul britanic W.C. Osman Hill i-a asimilat cu pithecanthropul, iar in 1962 P.E.P. Deraniyagala a descoperit, in Ceylon, un dinte fosil de tip pithecanthropian …
- 25/11/2013 16:21 - Intalnire cu misteriosii oameni salbatici africani
- 23/11/2013 18:37 - Cum am reactiona daca ne-am intalni cu un om salbatic
- 22/11/2013 00:20 - De o mie de ori de ce
- 21/11/2013 17:46 - Par blond in padurea virgina
- 20/11/2013 13:41 - Cum a ajuns omul salbatic Yowie in Australia
- 20/11/2013 13:34 - Cine este omul salbatic din Asia
- 19/11/2013 15:33 - Misteriorul om salbatic ciudatul cadavru din gheata
- 19/11/2013 15:29 - De cand se cunosc oamenii salbatici
- 18/11/2013 15:53 - Arborele de cacao sau hrana zeilor
- 18/11/2013 15:49 - Cum comunica animalele intre ele