Copiii - implinirea familiei tinere
Tineretea, aceasta varsta sublima, este si varsta pregatirii pentru viata de familie, pentru intemeierea ei. In acceptiunea contemporana, familia este numita adesea celuta a societatii, nucleul fiind format din sot, sotie si copiii lor. Constituindu-se in familie, in mod firesc, un cuplu tanar trebuie sa aduca pe lume copii, pentru continuarea peste generatii a unei dragoste implinite, pentru tineretea si vigoarea natiunii.
Scriitorul englez Bernand Shaw spunea ca: “Viata este ca o flacara care se stinge intotdeauna, dar recapata scantei de cate ori se naste un copil.”
Tineretea este varsta optima a conceptiei, cand ambii soti sunt in plina sanatate si vigoare. Pentru femeia tanara, purtarea sarcinii si nasterea sunt usoare, iar sansele de a aduce pe lume copii sanatosi sunt maxime. Mai mult, sarcina si nasterea remediaza o serie afectiuni ale organismului si influenteaza favorabil sanatatea gravidei de-a lungul sarcinii si a vietii sale. Cu cat varsta inainteaza, purtarea sarcinii si nasterea devin mai dificile, pentru ca organismul sufera intre timp diferite imbolnaviri sau intoxicatii, care-i scad rezistenta observata la gravidele tinere. Prin copii, familia tanara se uneste, barbatului i se dezvolta simtul de raspundere de tata, el se mandreste cu insusirea de a avea vlastare tinere si sanatoase, dar isi respecta cu atat mai mult sotia ca mama. O familie cu copii are o alta stabilitate psihica si, intr-un anumit fel, sociala, decat legatura sterila care lasa mai tarziu doi oameni batrani, singuri pe lume. Pentru tinerele familii ar trebui de inteles inca un lucru deosebit de important. Si anume acela al nasterii mai multor copii intr-o familie. Nu ne referim la cazurile izolate sau speciale cand familia nu mai poate avea al doilea copil, dar trebuie stiut ca nimic nu poate inlocui neasemuitul sentiment al dragostei prin care practic fratii nu se vor simti niciodata singuri, ci legati de liantul familiei care i-a adus pe lume.
Odata cu venirea pe lume a copilului, viata cuplului tanar primeste sensuri cu totul si cu totul noi. Copiii dau certitudinea ca fericirea vietii in doi nu depinde numai de dragostea parintilor, ci de implinirea lor prin copii, aceste fructe ale dragostei lor in care se regasesc parintii tineri. Calitatea de parinti aduce in viata cuplului raspunsuri morale si sociale superioare, dezvoltandu-le profilul spiritual si etic, personalitatea. Pentru mama, copiii satisfac nevoia permanenta de afectiune. Sotul tanar va avea trairi sufletesti noi, bucuria si mandria de a fi tata ii va da un fel aparte de a privi lumea sii munca, de a trai fiecare fapt din viata de familie cu alta intensitate.
Ei, copiii, asteptati cu dragoste, inconjurati de visele parintilor lor tineri, vor beni intr-o familie tanara si vor creste sanatosi, plini de vigoare.
- 20/06/2016 23:44 - Fuziune autonomie si iubire in viata de cuplu
- 14/09/2015 07:13 - Lumea noastra incepe cu familia
- 24/08/2015 00:34 - Reguli de baza pentru o relatie trainica
- 06/08/2015 02:34 - Gelozia se manifesta diferit la barbati si femei
- 03/07/2015 01:05 - Boli infectioase infectii cu ciuperci genitale si metode de tratament