Univers de copil

A+ R A-


Colindatori cu steaua - confectionare

Colindatori cu steaua confectionareColindatorii cu steaua sau cantatorii de stea canta si colinda cantece despre cei trei magi de la rasarit care, luandu-se dupa steaua stralucitoare, l-au gasit pe Iisus Hristos.

Acesta este un obicei pastrat din vechime, ce dainuie si azi, cu sfintenie de cei cu credinta, fiind practicat mai ales de catre copiii colindatori. Acestia merg din casa in casa, colindand si cantand intru slava Domnului Iisus Hristos. Conform vechiului obicei, acestia primesc in dar: bani, colaci, fructe, etc. Merita ilustrat un asemenea tablou. De aceea, in acest articol dorim sa va prezentam un astfel de colindator cu steaua, pe care il puteti confectiona cu usurinta. Se pot realiza mai multe personaje reprezentand colindatorii cu steaua, iar pentru a realiza o macheta puteti utiliza o ramura mare de brad,  lumanari albe sau colorate. In final, rezulta un frumos aranjament decorativ ce parca anunta atmosfera calda de sarbatoare a Craciunului.

Pentru a confectiona aceste personaje - colindatori cu steaua e nevoie sa aveti la indemana urmatoarele materiale:

·        Carton alb mai gros (dimensiuni 30 x 30)

·        Carton sau hartie lucioasa rosie (dimensiuni 30 x 30)

·        Creion

·        Foarfeca

·        Lipici

·        Minge de ping-pong, cu diametrul de 3 cm

·        Perforator

·        Lana netoarsa

·        Carioca neagra

·        Fetru sau pasla rosie

·        Staniol auriu

Avand la indemana aceste materiale, va puteti apuca de lucru. Iata pasii de urmat:

·        Tiparul de lucru il aveti model.

 {gallery}/educatie/lucru_manual/colindatorii-cu-steaua/1{/gallery]

·        Corpul il veti realiza din carton alb, palariuta o veti realiza din carton rosu ori hartie lucioasa de culoare rosie, iar steluta o veti realizata din staniol argintiu.

·        Corpul realizat din carton alb il veti rula ca pe un cornet. Mai apoi, il veti lipi pentru fixare, iar in varf veti face un mic orificiu pentru a fixa capul.

·        Hainuta colindatorului o veti lipi de corp. Dar, mare atentie, inainte trebuie sa fi aplicat lipiciul pe linia sa de mijloc, asa cum se poate observa si in desen. Locul de lipire va coincide cu locul de prindere a cornetului.

·        Intr-un final, veti realiza si incheia hainuta, lipind intre ele cele „doua maini”. Acestea vor fi lipite astfel incat sa stea vertical, ca si cum mainile ar sta in rugaciune.

·        Orificiul din mingea de ping-pong o veti desface cu perforatorul sau cu o andreaua. Nu e foarte complicat, tot ce trebuie sa faceti e sa introduceti un betisor subtire sau un chibrit. Acesta reprezinta, de fapt, gatul.

·        In partea opusa betisorului veti unge cu lipici si veti lipi parul. De asemenea, veti pune pe cap si palariuta confectionata din fetru sau carton de culoare rosie. Aplicatie se face prin alipire sau cu un bold.

·        Tot ce mai trebuie sa faceti e sa desenati fata copilului care canta, folosind o carioca.

·        Toate acestea fiind realizate, tot ce lipseste e sa fixati capul de corp. Mare atentie la aceasta operatiune, astfel incat acesta sa nu se miste prea tare. Incercati sa il fixati cu un dop de pluta.

·        Steaua din mana colindatorului o veti realiza croind 2 tipare pe staniol, care se vor suprapune, ce vor prinde intre ele un betisor subtire.

·        Va apropiati de final, iar cea din urma operatiune consta in fixarea betisorului cu steaua de corpul copilului-colindator ce se poate face prin lipire, folosind putina banda adeziva de corp, iar la cap se lipeste de par.

Taranul filozof snoava

Taranul filozof snoava

Taranul filozof snoava   Citeste snoava “Taranul filozof”.   Sa zicem ca intamplarea asa s-a petrecut in satul Gropeni, nu departe de orasul Braila. Toader Furtuna era pescar de meserie si plimba o data...

Intemeierea voievodatului Tran…

Intemeierea voievodatului Transilvaniei

Intemeierea voievodatului Transilvaniei   Continuandu-si viata neintrerupt pe pamantul tarii noastre, poporul roman din Transilvania si Banat a intemeiat, inca inainte de anul 1000, mai multe cnezate si voievodate. Asa a fost...

Masa lui Traian

Masa lui Traian

Masa lui Traian Va oferim spre lectura poezia “Masa lui Traian”, scrisa de Cicerone Theodorescu si inclusa in volumul "De bello dacico". Popas. Pe-o inaltime. ...

Mesaje de 8 Martie Ziua femeii

Mesaje de 8 Martie Ziua femeii

Mesaje de 8 Martie - Ziua femeii   De 8 Martie cand sarbatorim femeia - mama, bunica, iubita, sotie, prietena sau colega, nu uitati sa le trimiteti un mesaj care sa reflecte...

Sfintii 40 de Mucenici din Sev…

Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia

Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia   In fiecare an, la inceputul primaverii, in ziua de 9 martie, crestinii ortodocsi sarbatoresc pe cei 40 de mucenici din Sevastia Armeniei. Povestea celor 40 de...