Univers de copil

A+ R A-


Lapte de pasare reteta

 

Laptele de pasare e un desert, o mancarica ce te leaga cu gandul de copilaria – un adevarat deliciu si rasfat pentru copilasi. Iata o reteta pentru lapte de pasare, reconfortant si sanatos …

 

Ingrediente

500 ml lapte

160 g zahar

3 oua

zahar vanilat

amidon (faina) un varf de cutit

 

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma separat, dupa care se adauga 50 g zahar pudra si se mai bat cu telul, pana ce albusul se tine tare. Cu o lingurita uda, se ia albusul batut spuma si se impinge usor cu o lingurita in laptele care trebuie sa fiarba la foc mic. Se formeaza astfel bulgarasi de albus, care se fierb cateva clipe, intorcandu-i pe ambele fete cu spumiera. Cand s-au coagulat bulgarii de albus se scot pe o sita ca sa se scrurga.

Deoparte, se freaca galbenusurile cu 50 g zahar si putin amidon (faina), peste care se toarna laptele racit, cate putin. Se lasa la foc moale pana cand compozitia incepe sa se ingroase, avand grija sa se amestece continuu.

Cand compozitia s-a racorit, se adauga zaharul vanilat (pentru aroma) si apoi se toarna intr-un castron, iar deasupra se aseaza bulgarii de albus.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Ghicitori despre legume

Ghicitori despre legume   Cu siguranţă aţi văzut grădina de legume a bunicii. Care sunt legumele cultivate în grădina pe care o aveţi? Vă prezentăm câteva ghicitori cu legume. Nu uitaţi, dragi copii,...

Felicitari de Craciun 2013

Felicitari de Craciun 2013

Felicitari de Craciun 2013 Iata ca am ajuns la final de an 2013 si suntem in preajma minunatelor sarbatori de iarna. Soseste Craciunul, o sarbatoare a familiei, soseste Anul Nou. Sa...

Domnitorul Cuza si taranii

Domnitorul Cuza si taranii

Domnitorul Cuza si taranii In amintirea poporului nostru numele lui Alexandru Ioan Cuza va trai cat va fi suflare romaneasca pe lume. Si multe sunt faptele lui doveditoare de...

Basmul toamnei ionel teodorean…

Basmul toamnei ionel teodoreanu

Basmul toamnei - Ionel Teodoreanu   Îl începe o frunză – cu glasul stins de sfială, cu obrajii dogorâţi-şoptindu-l: “A fosst odat’!” Dar şoapta îi sporeşte în freamăt răspândit prelung, şi frunzele,...

Compunere despre cal

Compunere despre cal

Compunere despre cal Calul e cel mai chipes si cel mai puternic dintre animalele de casa. Capul lui e lunguiet si are bot, nari, ochi mari si vioi. ...