Univers de copil

A+ R A-


Tratament naturist si alimente medicament impotriva parazitilor si viermisorilor intestinali

Tratament naturist si alimente medicament impotriva parazitilor si viermisorilor intestinaliAlimentele medicament au un rol extrem de important in tratamentul parazitilor/viermisorilor/viermilor intestinali, putand constitui atat un tratament de baza, cat si un adjuvant extrem de valoros. In general, pentru combaterea parazitilor intestinali este foarte bine sa nu se mearga pe o singura cale, ci sa fie aplicate mai multe tratamente simultan, care sa actioneze sinergic. In acest context, alimentatia are un rol extrem de important, deoarece tratamentul dieto-terapeutic poate fi aplicat practic incontinuu si pe perioade de timp foarte lungi. Iata care sunt alimentele care ajuta la rezolvarea acestei probleme de sanatate.

Usturoiul

Usturoiul este cel mai popular vermifug din medicina populara romaneasca, fiind folosit pe scara larga atat pentru combaterea, cat si pentru prevenirea infestarilor cu viermi intestinali. Ei inhiba dezvoltarea sau chiar distruge majoritatea parazitilor tubului digestiv, fiind extrem de eficient in tratamentele de lunga durata. Se fac, de regula, cure de 2-3 luni, timp in care se consuma 4-6 catei de usturoi pe zi. La copii se administreaza dimineata si seara cate un sfert de pahar de lapte in care s-au pus doi catei de usturoi zdrobiti in prealabil.

Semintele de dovleac

Semintele de doveac sunt extrem de eficiente in combaterea practic a tuturor parazitilor intestinali, iata o reteta de medicina monahala excelenta pentru eliminarea teniei si a ascarizilor: se amesteca 200 g de seminte de dovleac proaspat macinate cu 200 g de miere si cu 100 m de lapte pana se formeaza o pasta. Preparatul obtinut se imparte in trei parti egale si se ia din ora in ora cate o parte, pana se termina. A trei ore dupa administrarea acestei paste se ia un laxativ puternic (tinctura de fructe de soc, decoct de cursin). Tratamentul se face dimineata, pe stomacul gol si dureaza 3-7 zile la rand.

Uleiul de masline

Uleiul de masline este un remediu vermifug foarte respectat in medicina traditionala a popoarelor mediteraneene. Se ia cate o lingura de 3 ori pe zi, pentru prevenirea si combaterea viermilor intestinali. Poate fi folosit si in consum, la salate de cruditati si la sosurile nepreparate termic.

Patrunjelul

Frunzele si semintele de patrunjel sunt foarte eficiente pentru combaterea oxiurilor. Se foloseste in alimentatie in cantitati cat mai mari si pe cat posibil netrecut prin foc.

Telina

Frunzele de telina au efecte similare cu cee de patrunjel. De asemenea, se foloseste in cantitati cat mai mari in alimentatie.

Ceapa cruda

Ceapa cruda este exceenta pentru prevenirea parazitozelor digestive. Persoanele cu un grad crescut de risc (care locuiesc cu animale de companie sau care sunt nevoite sa ucreze in medii cu risc ridicat de contaminare) ar fi bine sa consume zilnic urmatorul tip de salata: doua cepe de marime medie se taie cubuete si se combina cu o legatura de patrunjel taiat fin, cu o lingurita de otet de mere, cu doua lingurite de ulei de masline si cu un varf de cutit de sare. Se consuma aceasta salata zinic, de preferinta la masa de pranz.

Condimentele

Unele condimente sunt excelente, preventive si adjuvante, in tratamentele parazitozelor tubului digestiv. Iata care sunt cele mai active din punct de vedere terapeutic: hreanul – in special contra teniei, scortisoara, coriandrul, anasonul, tarhonul, oregano. Acelasi efect sautar in aceasta categorie de afectiuni il au doua tipuri de oleaginoase: alunele si nucile, care de asemenea vor fi consumate in mari cantitati (in locul altor tipuri de grasimi).

Nautul

Doua maine de boabe de naut se spala si se pun la macerat, de seara pana dimineata, in jumatate de litru de apa. Dimineata se filtreaza, boabele de naut se folosesc in alimentatie (vor fierbe mult mai repede, fiind inmuiate in prealabil), iar zeama rezultata se bea pe parcursul unei zie. Maceratul la rece de naut este un vermifug foarte puternic, care atatca practic toate tipurile de paraziti intestinali.

Cum au fost domesticite animal…

Cum au fost domesticite animalele de Eugen Jianu

Cum au fost domesticite animalele de Eugen Jianu Toate animalele care traiesc azi pe langa casa omului au capatat denumirea de animale domestice. Cu multi ani in urma, ele traiau in...

Arborele de cacao sau hrana ze…

Arborele de cacao sau hrana zeilor

Arborele de cacao sau hrana zeilor “O ceasca de cacao este suficienta pentru a mentine fortele unui soldat pentru o zi intreaga de mers!”, il informa Hernando Cortez (1485-1547, cuceritorul Mexicului)...

Poezie de 1 Decembrie Lauda Tr…

Poezie de 1 Decembrie Lauda Transilvaniei

Poezie de 1 Decembrie - Lauda Transilvaniei   1 Decembrie, Ziua nationala a Romaniei, eveniment care marcheaza unirea Transilvaniei cu tara mama (Tara Romaneasca si Moldova). Poezie de 1 Decembrie – Lauda...

Mos Nicolae joc educativ cu ad…

Mos Nicolae joc educativ cu adunari si scaderi

Mos Nicolae - joc educativ cu adunari si scaderi Mos Nicolae, sarbatorit pe 6 decembrie, e unul din cele mai indragite personaje de catre copii, fiind motiv de bucurie...

Sterilitatea si avortul sponta…

Sterilitatea si avortul spontan

Sterilitatea si avortul spontan Uneori se vorbeste despre “explozia populatiei” si implicit impactul suprapopulatiei asupra evolutie umane. In acest context, discutarea sterilitatii ar putea sa para un nonsens. Dar nu este...