Univers de copil

A+ R A-


Televizorul - boala sau destindere

Televizorul boala sau destindereInca din epoca straveche, cand progresul societatii era lent, omul a descoperit armele de piatra cioplita, slefuirea pietrelor, ajunge sa-si faca arcul cu sageti, plugul de lemn, invata sa prelucreze metalul, apar pana si uneltele din metal. Oamenii, chiar si in acea vreme, erau in slujba creativitatii, incercand sa-si faca o viata mai usoara.

Daca in acea vreme s-au facut asemenea descoperiri, acum telefonul, computerul, masinile de mare viteza si tot felul de alte minuni ale mintii omului se dezvolta si perfectioneaza intr-un ritm extrem de rapid.

Nelipsit din viata noastra, televizorul este o inventie a secolului al XX-lea, la fel si cinematograful. La inceput, cinematograful a aparut fara sonor, doar cu imagini. Dar si asa spectatorii se imbulzeau sa-l vada pe faimosul Charlie Chaplin si pe alte vedete ale acelor timpuri. Stan si Bran au inveselit multe generatii, pentru ca pofta de ras si de bucurie a oamenilor este mare.

Fiecare ideea uimeste prin spectaculozitatea ei, dar este depasita si uitata spre a lasa loc alteia care sa se bucure de aceeasi atentie, sau chiar mai multa.

A disparut cinematografia muta dar a aparut cinematografia cu sonor si, in sfarsit, mult iubita cutie magica – televizorul.

Intr-adevar, uneori devii robul televizorului, dar cu ajutorul televizorului poti avea si de castigat dar uneori poti avea si de pierdut, destul de mult. Puteam asemana descoperirea televizorului cu o pestera descoperita in epoca straveche, in care daca intri pentru prima data nu stii daca e periculos sau nu, dar risti si intri. Descoperi o minune, o comoara si atunci nu te mai dezlipesti de ea. Visezi a doua zi ca ai vrea sa o mai vezi o data si devii dependent, vii in fiecare zi. Unul dintre multele motive care te-ndeamna sa te uiti la televizor, este sa patrunzi in minunata lume a informatiei.

Televizorul a adus teatrul mai aproape, concertele marilor staturi pot fi accesibile tuturor celor de pe glob. Documentarele, filmele, emisiunile politice te ajuta sa intelegi mai mult natura si sa fii la curent cu tot ceea ce se intampla in lume.

Din pacate, din ce in ce mai des, in ultima vreme la televizor se difuzeaza filme si seriale de o calitate indoielnica, se promoveaza din ce in ce mai frecvent persoane cu o moralitate indoielnica. In special, pentru copiii in formare, este foarte dificil sa discearna intre ceea ce ofera util televiziunea si ceea ce poate vatama pe termen lung dezvoltarea acestora. De aceea, este recomandat ca adultii sa fie aceia care sa le indice emisiunile potrivite varstei lor. Trebuie sa ii verifice, sa nu ii lase cu orele in fata televizorului sau computerului. Adultii au astfel o mare responsabilitate.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Poveste despre tramvai cu un m…

Poveste despre tramvai cu un motan si un soricel

Poveste despre tramvai cu un motan si un soricel   A fost odata ca si alta data … a fost odata demult, pe vremea cand un motan si un soricel erau un...

De ce clipesc stelele

De ce clipesc stelele

De ce clipesc stelele Stelele clipesc mereu. S-ar parea ca se intampla ceva acolo: poate ca izbucnesc focuri de artificii sau poate ca se aduna sau se imprastie niste nori.

Sfaturi si reguli care va fere…

Sfaturi si reguli care va feresc de infectii respiratorii

Sfaturi si reguli care va feresc de infectii respiratorii In fiecare iarna, sunteti raciti, stranutati si va doare in gat. Nu vi se pare prea mult? Pentru a nu va blinda...

Cand taticul e dus de acasa

Cand taticul e dus de acasa

Cand taticul e dus de acasa Va oferim spre lectura poezia “Cand taticu-i dus de-acasa” scrisa de Corneliu Serban. Cand taticu-i dus de-acasa, Eu, in...

Legenda lui Orfeu si Euridice

Legenda lui Orfeu si Euridice

Legenda lui Orfeu si Euridice   Povestea de iubire dintre cele doua personaje mitologice - Orfeu si Euridice - i-a impresionat deopotriva pe zei si pe pamanteni. Este portretizarea iubirii pierdute, apoi regasite...