Univers de copil

A+ R A-


Sarcina, solarul si produsele autobronzante

Informatiile cu privire la ceea ce putem face sau ceea ce e recomandat sa evitam pe perioada sarcinii sunt deosebit de importante. Pornind de la riscurile pe care le sarcina si expunerea la soare le implica incercam sa gasim raspunsuri si la intrebarile: Cat de sanatoasa este expunerea la solar in timpul sarcinii? Este absolut sigura utilizarea produselor autobronzante in timpul sarcinii?

Solarele sunt excluse de catre specialisti, pentru ca nu s-au facut inca studii care sa demonstreze daca sunt sigure sau nu pentru femeile insarcinate.

Cei mai multi medici recomanda evitarea oricarei activitati care va poate ridica temperatura corpului, ca sauna sau solarul. Supraincalzirea este asociata cu malformatiile spinale ale bebelusului.

Unele studii asociaza razele ultraviolete cu deficitul de acid folic. Acidul folic previne defectele de tub neural, ca spina bifida, si este deosebit de important in primul trimestru.

In timpul sarcinii, pielea dumneavoastra este mai expusa arsurilor si cloasmelor, petele inchise la culoare care apar pe fata in timpul sarcinii, asa incat este preferabil sa evitati solariul.

Pentru a avea o piele bronzata se pare ca aparent cea mai buna solutie ar fi cremele autobronzante. Evitand razele ultraviolete veti avea o piele mai sanatoasa si sanse mai mici de a face cancer de piele, urticarie sau de a va agrava cloasmele.

Problema este ca exista anumite substante nocive care se absorb in piele in momentul in care este aplicata crema. Prin piele, substantele vor trece si prin placenta si apoi la fat. Din aceasta cauza, desi nu exista studii care sa ateste toxicitatea sau riscurile lotiunilor asupra fatului, specialistii nu recomanda nici cremele autobronzante folosite in timpul sarcinii.

Daca va decideti totusi sa utilizati o crema aubronzanta faceti mai intai un test pe o mica zona de piele: este posibil ca in timpul sarcinii pielea sa aiba o mai mare sensibilitate.

 


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Legenda trandafirului

Legenda trandafirului

Legenda trandafirului   Trandafirul, invaluit in legende si mister, catifelat si adulat, cu un parfum imbatator, a fascinat dintotdeauna cu farmecul sau. Simbol al iubirii, sursa de inspiratie pentru artisti, utilizat ca ingredient...

Nume de copii cu litera F si s…

Nume de copii cu litera F si semnificatie

Nume de copii cu litera F si semnificatie   Ce nume va purta copilul tau atunci cand va veni pe lume? Noi iti propunem o lista cu unele dintre cele mai populare...

Structura urechii

Structura urechii

Structura urechii Din punct de vedere al structurii, organul auditiv al omului, urechea, este format din trei parti: urechea externa, urechea medie si urechea interna. Urechea externa cuprinde pavilionul, care se continua...

Dificultati scolare si intelec…

Dificultati scolare si intelectul de limita

Dificultati scolare si intelectul de limita Copiii cu intelect liminar (de granita) sunt aceia care se adapteaza doar la limita inferioara a cerintelor activitatii scolare, motiv pentru care sunt numiti si...

Veniti romani Mirela Manescu F…

Veniti romani Mirela Manescu Felea si C Burde

Veniti romani - Mirela Manescu Felea si C. Burde   Va prezentam versurile si muzica pentru “Veniti romani”.   Veniti romani - versuri Se-aduna motii sub gorun Si brazii se misca din loc, Ne cheama...