Mazarea si beneficiile ei in alimentatia copilului
Mazarea reprezinta o buna sursa eficienta de albumine, carbohidrati si amidon deoarece contine fier, potasiu, fosfor, zinc, vitamina C si vitamine din grupa B. Dorim sa va prezentam cateva beneficii ale consumului de mazare in alimentatia copilului, precum si cateva retete cu mazare.
Datorita continutului de vitamine B1, B2, B6 si C, dar si fier, mazarea constituie un remediu eficient contra oboselii, anemiei, problemelor cu invatatul si functionarii slabe a sistemului imunitar al organismului.
De asemenea, trebuie amintit faptul ca mazarea ajuta la scaderea nivelului de colesterol, reusind sa protejeze organismul impotriva cancerului, influentand benefic sanatatea oaselor.
Sa nu uitam ca 100 g de mazare contine 80 kcal.
Iata cateva macaruri pe baza de mazare ce se poate utiliza in alimentatia copilului.
Piure de mazare cu morcovi
Iata o mancare ce poate fi introdusa in alimentatia copiilor de la o varsta frageda, chiar inainte de implinirea unui anisor, chiar de la 10 luni.
Pentru a prepara piureul de mazare cu morcovi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g mazare, 1 morcov, 2 linguri cu unt, 1 lingurita cu zahar si 150 ml lapte. Pentru inceput, trebuie sa fierbeti mazarea si rondelele de morcov pana cand sunt foarte moi. Le scurgeti, dupa care le pisati bine printr-o sita fina. Veti obtine o pasta moale pe care o veti amesteca cu zaharul, laptele si untul. Totul se pune la fiert pentru cateva minute pana cand se omogenizeaza amestecul.
Ficatei cu mazare
Pentru prepararea acestei mancari e nevoie de urmatoarele ingrediente: 5-6 ficatei proaspeti de pui, 2 cartofi, 300 g mazare proaspata, 1 morcov, marar, ulei de masline si ceapa verde.
Nu e greu de preparat. Pentru inceput trebuie calita ceapa, dupa care se adauga ficateii spalati bine. Se lasa totul la foc potrivit timp de cateva minute. Separat, cartofii sunt pusi la fiert impreuna cu morcovii taiati felii. Atunci cand incep sa se inmoaie, acesta sunt adaugati peste ficatei, impreuna cu ceapa si totul se lasa sa fiarba. Evident, trebuie adaugata si mazare. Dupa gust, se poate adauga marar. E o mancare delicioasa ce poate fi introdusa in alimentatia copilului pe la 2-3 ani.
Pateu de mazare
Pentru prepararea pateului de mazare aveti nevoie de 400 g mazare, 2 cepe, 3-4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, suc de rosii si sare. Mazarea fiarta e pasata bine si trecuta printr-o sita, pana cand totul devine omogenizat si cremos, fara coji. Mazarea va fi asezata intr-un borcan pana la jumatate, dupa care se adauga usturoiul pisat ca pentru mujdei. Intr-un vas, se adauga ceapa si se lasa sa se inabuseasca, dupa care se adaua sucul de rosii. Se amesteca totul si se lasa pe foc pana la omogenizare, dupa care turnati in borcan noua compozitie. Tot ce ramane de facut e sa amestecati pana cand pateul devine omogen. Acest preparat va fi introdus in alimentatia copilului mai tarziu, dupa 3 ani.
- 30/07/2015 01:16 - Vitaminele si importanta lor pentru organismul uman
- 19/07/2015 09:51 - Consumul de caise si beneficiile uimitoare pentru sanatate
- 02/07/2015 01:51 - Condimente plante si produse picante
- 24/06/2015 02:31 - Foloasele lamailor
- 28/04/2015 23:45 - Dieta Grazing
- 19/02/2015 00:39 - Mancare si retete cu cartofi pentru copii
- 10/02/2015 01:26 - Portocalele in consum proprietati si beneficii
- 08/02/2015 02:26 - Supa de pui pentru bebelusi si copii mici
- 07/01/2015 01:38 - Cum se pastreaza mierea
- 03/01/2015 01:30 - Strugurii si beneficiile lor pentru sanatate