Masa traditionala de Craciun
Suntem in pragul sarbatorilor de iarna si orice om se gandeste, firesc, la masa traditionala de Craciun. E sarbatoare si e prilej de reuniune a familiei. Veti petrece in familie, veti oferi si veti primi cadouri si veti manca. Toti cei dragi se aduna si se bucura intr-o atmosfera de sarbatoare cu bucurie si relaxare. Pentru a nu avea surprize, pregatiti-va din timp si organizati cat mai bine acest eveniment – masa de Craciun.
Pentur inceput, stabiliti meniul. Dincolo de bucatele traditionale romanesti, sa poate adauga ceva nou, ca semn de prosperitate in casa. Pare sa fie o traditie ca masa sa fie plina de Craciun, iar nelipsite sunt mancarurile de porc, ulcica de vin, insotite de colind, voie buna si oameni dragi alaturi.
Mancarurile traditionale sunt preparate din carne de porc, taiat dupa bunul obicei de Ignat. Se poate altfel? V-ati imagina ce ar insemna masa de Craciun fara mamaliguta, sorici, toba, lebar, carnati de casa afumati, ciorbe, muschiulet, costita si friptura de porc, racituri, sarmale? Dar, nu uitati ca veti avea si musafiri ce pot avea nevoi si preferinte diferite. Nu lipsesc de la masa aperitivele din carne de porc, avand alaturi si legume, masline, creme si branza in diverse sortimente, mezeluri fine, salate, icre de peste, lamaie etc.
Dupa o masa buna, merita sa inchinati cu un pahar de vin sau alte bauturi, dupa preferinte. Puteti pregati un cocktail tematic, ca un simbol al Craciunului, sau chiar o tuica fiarta cu boabe de piper si zahar. Evident, nu lipsesc sucurile naturale si acidulate, apa minerala si plata, etc.
Poate e nevoie sa serviti ceai sau cafea, care vor fi insotite de prajituri, rulade, pasca, saleuri si ... cozonacei. Ce ne-am face fara produsele traditionale de Craciun si mirosul irezistibil de cozonaci? Ne amintim cu drag de cozonacii cu nuca, colaceii facuti in cuptor, turtele dulci etc.
Si, cum s-ar putea altfel, fara atmosfera adusa de bradul impodobit, mirosul de cetina, decoratiunile de Craciun, vesela si tacamurile speciale, adecvate acestei sarbatori? Evident, acestea vor da un aer festiv intregii case si va vor ajuta, astfel incat toata lumea sa se simta cat mai bine. Mizati cu incredere pe culorile si nuantele de rosu, verde, alb.
- 10/02/2015 01:26 - Portocalele in consum proprietati si beneficii
- 08/02/2015 02:26 - Supa de pui pentru bebelusi si copii mici
- 07/01/2015 01:38 - Cum se pastreaza mierea
- 03/01/2015 01:30 - Strugurii si beneficiile lor pentru sanatate
- 02/01/2015 01:29 - Detoxifierea organismului dupa sarbatori
- 02/11/2014 01:21 - Complementele alimentare si necesarul zilnic
- 05/10/2014 01:01 - Mierea cristalizata
- 05/09/2014 01:03 - Prejudecati si idei gresite legate de alimentatie
- 21/08/2014 02:40 - Legumele radacinoase compozitie beneficii si proprietati
- 30/07/2014 02:47 - Ciupercile produs alimentar terapeutic si dietetic