Univers de copil

A+ R A-


Gradina de legume

 

Oamenii cultiva si consuma multe feluri de legume. Astfel, pentru a avea un corp sanatos este nevoie ca legumele si fructele sa nu lipseasca din alimentatia noastra. Acestea nu trebuie sa lipseasca din hrana zilnica a adultilor, dar mai ales a copiilor. Legumele contin mari cantitati de substante hranitoare si vitamine, iar lipsa lor din alimentatie provoaca numeroase boli. Asadar, obisnuieste-ti copilul sa manance sanatos, sa manance legume proaspete de gradina. Dar ce legume se pot cultiva in gradina?

 

 

Pentru gradina cu legume trebuie ales un teren de pamant roditor, situat in apropierea unei ape, pentru ca – la nevoie – sa poata fi udat (irigat).

Terenul ales se imparte in parcele (straturi), iar intre ele se fac drumuri si canale de irigatii. Se niveleaza terenul si se pun ingrasaminte naturale sau chimice. Toamna sau primavara, dupa caz, se fac araturi si se sapa pamantul. Primavara se grapeaza terenul pentru a marunti pamantul si pentru a distruge buruienile. Urmeaza semanatul si rasaditul legumelor. Dupa aceasta, se fac lucrarile de ingrijire. De exemplu, prasitul, plivitul buruienilor, udatul plantelor.

Cu siguranta copiii dvs. au vazut si au luat parte la activitati in gradina de legume din jurul casei ori la bunici, la tara.

Si pentru ca tot suntem in anotimpul roadelor bogate de toamna, sa ne reamintim, urmarind ilustrata, ce parti pot fi consumate de la diferite legume din gradina: salata, morcov, patrunjel, varza, ardeu, rosie, mazare, fasole, s.a.m.d.

 

Urmarind imaginea de mai sus, impreuna cu copilasul tau, enumera si denumeste legumele (varza, morcovi, ceapa, vinete, conopida, ardei, rosii, etc.). Puteti da si alte exemple de legume cunoscute de voi?


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Labirintul imparatului

Labirintul imparatului

Labirintul imparatului In timpul groaznicelor prigoane contra crestinilor, imparatul Nerone, a carui principal ocupatie era sa inventeze cele mai feroce chinuri contra presupusilor incendiatori ai Romei, a dat la iveala...

Confectionare masti Mos Nicola…

Confectionare masti Mos Nicolae

Confectionare masti Mos Nicolae Mos Nicolae e unul din personajele cele mai indragite ale copiilor. In fiecare iarna, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, mosul umbla din casa...

Poezii de primavara de Otilia …

Poezii de primavara de Otilia Cazimir

Poezii de primavara de Otilia Cazimir Poeta Otilia Cazimir este creatoarea unor minunate poezii despre natura. Ea a “cantat” in versuri si frumusetea primaverii. Poezii de primavara de Otilia Cazmir.   Pentru tine,...

Copilarie

Copilarie

Copilarie   Tu, copilarie, ce mai faci? Stau in zori prin iarba zmeie, mingi si coarde, pe cand depeni inca visurile dragi de unde-a pus aseara somnul semn in carte. Daca duc...

Somnoroase pasarele de Mihai E…

Somnoroase pasarele de Mihai Eminescu

Somnoroase păsărele ... de Mihai EminescuSomnoroase păsărelePe la cuiburi se adună,Se ascund în rămurele Noapte bună!