Univers de copil

A+ R A-


Desene pe o coala de hartie - semnificatii

Desene pe o coala de hartie semnificatiiCunoasteti situatia: asteptand la telefon sa va notati un numar sau un mesaj, va treziti ca incepeti sa mazgaliti pe o hartie omuleti, litere sau floricele. Aceasta se numeste in ziua de azi “graffiti telefonie”. Specialistii sunt foarte convinsi de faptul ca mazgalelile reflecta adancurile sufletului propriu si sentimentele pe care le aveti fata de altii. In spatele diferitelor motive se ascunde o tipologie a diferitilor “mazgalitori”. Dumneavoastra cu cine semanati?

Omuletii din linii

In spatele acestui desenator se ascunde un geniu. Acesta are intr-adevar tendinta de a se impune, de a iesi cat mai mult in evidenta, dar in adancul inimii sale este totusi un om dragut. De aceea nu i-o luati in nume de rau: pur si simplu nu poate altfel!

Soare, luna, stele

Aceasta este lucrarea unui romantic vesel. Un individ ce se afla pe partea insorita a vietii si caruia ii place sa incerce sa ajunga la stele. Nu isi va batea niciodata capul cu maruntisuri. Viseaza numai la proiecte grandioase.

Panze de paianjen

Este posibil ca in viata persoanei care deseneaza sa fi aparut o situatie de criza. Incurcat intr-o plasa, acest om se simte prins si nu vede pe momet nicio cale de scapare.

Desen din puncte

Punctele dezvaluie un om foarte prevazator. Acesta este probabl intotdeauna pregatit pentru a face un pas inapoi. Ar trebui totusi sa-si ia inima in dinti, sa se incumete sa paseasca inainte si sa nu se mai priveasca intotdeauna cu ochi asa critici.

Padure si copac

In spatele trunghiurilor puternice se poate ascunde nesiguranta. Si un om caruia nu-i place sa preia idei si ramane la propriile pareri. Exact asta trebuie sa exerseze. Atunci nu va mai trebui sa caute sprijin.

Litere umplute

Motivele acestea indica un ganditor precis, care cand doreste ceva sa exprime foarte clar si exact. De aceea se irita foarte usor cand colegii sai nu reusesc sa-l urmareasca.

Fete umane

Astfel deseneaza un individ plin de umor si cu un simt de observatie foarte ascutit. Acesta stapaneste la perfectie arta micilor discutii (conversatii). De aceea si este foarte popular. Reuseste totusi intotdeauna sa pastreze o anumita distanta.

Rame la notite

Acest partener de discutie este extrem de atent. In conferinte noteaza numai faptele si cifrele cele mai importante, urmand ca sa le analizeze si sa le dezvolte apoi singur sau impreuna cu altii. A gandi logic si abstract ii este cel mai usor.

Mazgalituri salbatice

Aceste desene pot reflecta demersul unei discutii complicate. Aceasta deoarece mazgaliturile salbatice si apasate releva mai degrava manie si fustrare, pe cand cele mai putin apasate si rotunde simbolizeaza buna dispozitie.

Linii catre centru

Acestea nu inseama altceva decat “ma doare in cot de ceea ce spui …”. Mazgalitorul se concentreaza anevoie, numai fiindca trebuie. Nu o face insa cu placere. Si cu cat liniile sunt mai apasate, cu atat mai mare este furia.

Lebede

Femeile proaspat casatorite si gravidele deseneaza de preferinta lebede. Aceasta deaorece simbolizeaza echilibru, multumire si fidelitate. Desenatorul isi doreste sa pluteasca in viitor linistit prin viata.

Inimi

Un simbol foarte clar: mazgalitorul (mazgalitoarea) este indragostit(a) pana peste urechi sau este dispus(a) sa inceapa un mic flirt la birou cu o colega (un coleg).

Flori

Aparentele inseala … Aici se afla cineva sub presiune mare si nu vrea altceva decat sa scape. Motivele florale il transpun intr-un peisaj tropical si in timpuri mai frumoase. Trebuie lasat drum liber fanteziei sale.

Forme geometrice

Aici se poate recunoaste o minte clara. Isi trateaza problemele de preferinta logic si rational. Tot ceea ce are legatura cu emotiile dureaza putin si nu are mare importanta. Un fel de mazgalitura, care este considerata tipic masculina.

Linii puternice

In spatele liniilor apasate se ascunde un om foart eenergic. Aceste linii simbolizeaza agitatie interioara, dar si vointa de a stapani si a rezolva definitiv o problema. Probabil, aceasta persoana este tocmai pe cale sa depaseasca o criza.

Spirale si cercuri

Tipic feminin, spun specialistii. Important pentru desenator este sa gaseasca in viata armonie si siguranta. Posibil mai este si ca desenatorului sa ii trebuiasca pe moment timp de gandire pentru ca isi doreste de fapt o retragere, un pas inapoi.

Animale de tot felul

Desene atat de vesele poate face numai un tip bine dispus. El se indreapta spre oameni cu bratele deschise si stabileste usor contacte cu acestia. In echipa, acorda intaietate fair-play-ului. Un climat bun de munca ii este de asemenea foarte important.

Piatra peste piatra

Zidul desenat cu acuratele si exactitate indica un om care are picioarele bine infipte in pamant. Acesta isi urmareste scopurile pas cu pas. Liniile precse arata ca si stie exact ceea ce vrea.

Ochi si gene

Desenatorul are inclinatia de a se autoobserva. Cine deseneaza acest motiv in repetate randuri este un tip foarte puternic, spun specialistii. Astfel poate si un semn de neliniste.

Lanturi si ghirlande

Ordinea ocupa un loc foarte important pe scara valorilor acestui desenator. Haosul, dimpotriva, este putin pretuit de acesta. Motivul repetat de mai multe ori indica o anumita rutina a muncii. Rutina de altfel dorita de persoana respectiva.

Semne de punctuatie

Semn de intrebare si de exclamatie, punct si doua puncte, virgula si ounct si virgula, toate indica un ganditor rece si calcutat care se uita deseori cu placere in spatele culiselor (pe gaura cheii); curiozitatea nu ii da niciodata pace.

Sticle si recipiente

Acestea sunt simboluri ale sexualitatii feminine si ale fanteziilor erotice. Desenatoarea sau desenatorul se destinde in timpul muncii de zi cu zi, visand o alta lume, departe de telefon, fax etc.

Garduri, baricade

Cine deseneaza atatea linii si leaga gard de gard doreste sa se delimiteze de lumea care il inconjoara. Motivul pentru aceasta poate fi o nevoie puternica de liniste sau o reactie la suprasolicitare. La originea ambelor cazuri sta insa stresul.

Traducere si adaptare: Ruxandra Albescu


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Printesa si bobul de mazare de…

Printesa si bobul de mazare de Hans Christian Andersen

Prinţesa şi bobul de mazăre de Hans Christian Andersen O poveste cu tâlc a marelui povestitor Hans Christian Andersen: Prinţesa şi bobul de mazăre. Povestea este una dintre primele scrieri ale lui...

Maramures straveche vatra daci…

Maramures straveche vatra dacica

Maramures - straveche vatra dacica Straveche vatra dacica, ramasa in afara cuceririlor romane, dar influentata intens de cultura si civilizatia Romei, depresiunea Maramuresului pastreaza in istorie, pe langa gloria unei asemenea...

Concertul primaverii de George…

Concertul primaverii de George Cosbuc

Concertul primăverii de George Coşbuc Vezi poezia “Concertul primăverii” de George Coşbuc.   Chiar acum din crâng veniiŞi c-o veste bună!Iarăşi e concert, copii;Merg şi eu, şi tu să vii,Mergem împreună. Vrei programă, lămurit?Stai...

Prohodul Domnului starea a tre…

Prohodul Domnului starea a treia versuri

Prohodul Domnului starea a treia versuri   Prohodul Domnului se cânta la denia din Vinerea Mare în bisericile ortodoxe. Are trei stări şi între acestea preotul face câte o scurtă slujbă. Iată...

Ierburi salbatice versuri

Ierburi salbatice versuri

Ierburi salbatice versuri   Va oferim spre lectura poezia “Ierburi salbatice”.   Cum se numeau balariile, ierburile Salbatice? Ghition, colilie, negara, Palamida, mohor? Cum se numeau Nebunele ierburi, la margini de drum?