Cum se pastreaza mierea
Mierea, pentru a se putea pastra mai multa vreme fara sa-si piarda gustul, trebuie sa fie bine zvantata. Asadar, sa vedem cum se pastreaza mierea.
La inceput, mierea e lichida. De abia cu timpul se intareste, fara insa a se face prea vascoasa. Pusa la un loc racoros, ferit insa de ingheturi, bine aerisit si uscat, nu se poate strica oricat de mult am tine-o. Numai umezeala o face sa dospeasca, iar inghetul o face sa se umfle si sa crape vasul in care e tinuta.
Cel mai rau loc pentru a pastra mierea e pivnita, deoarece mierea trage umezeala din aer. Se subtiaza, dospeste, se acreste si nu mai poate fi folosita, deoarece nu mai e buna.
De asemenea, mierea se strica usor daca o tinem in apropierea lucrurilor care dospesc sau care au mirosuri tari. Mirosurile acestea – de exemplu, gazul, muraturile, etc. – se comunica usor si dau mierii un gust urat.
La umplutul borcanelor cu miere sa le lasam goale cam de 2 degete si sa le acoperim numai cu o bucata de carton sau hartie ca sa poata iesi afara partile apoase care pot strica mierea. Mai tarziu, legam borcanele ermetic la gura si le putem tine oricat fara teama ca se va strica mierea din ele.
- 28/04/2015 23:45 - Dieta Grazing
- 20/03/2015 01:28 - Mazarea si beneficiile ei in alimentatia copilului
- 19/02/2015 00:39 - Mancare si retete cu cartofi pentru copii
- 10/02/2015 01:26 - Portocalele in consum proprietati si beneficii
- 08/02/2015 02:26 - Supa de pui pentru bebelusi si copii mici
- 03/01/2015 01:30 - Strugurii si beneficiile lor pentru sanatate
- 02/01/2015 01:29 - Detoxifierea organismului dupa sarbatori
- 24/12/2014 01:52 - Masa traditionala de Craciun
- 02/11/2014 01:21 - Complementele alimentare si necesarul zilnic
- 05/10/2014 01:01 - Mierea cristalizata