Univers de copil

A+ R A-


Cum ne pregatim copiii pentru Craciun

Cum ne pregatim copiii pentru CraciunCraciunul, sarbatoarea sfanta a nasterii lui Iisus Hristos, se apropie cu pasi repezi. E o sarbatoare a familie, iar noi, ca parinti trebuie sa stim cum sa ne pregatim copiii pentru Craciun si intreaga perioada plina de farmec si magie, speranta si credinta a sarbatorilor de iarna.

Bineinteles, copiii au informatii despre sarbatorile de iarna, despre Craciun in special, fiind inclusi in diverse activitati la gradinita sau la scoala. Dar, nu lasati aceste lucruri doar in seama educatoarei sau a invatatoarei. Pregatiti-i acasa si vorbiti cu ei despre Craciun, sarbatoarea nasterii lui Hristos si sosirea personajului mult dorit si visat, ce aduce cadouri, Mos Craciun.

Nu e complicat. Tot ce trebuie sa faceti e va faceti timp pentru copiii dumneavoastra si sa petreceti timpul alaturi de ei. Sunt atat de multe idei de activitati in familie … In timpul desfasurarii acestor activitati le puteti spune povesti cu Mos Craciun si povesti despre sarbatoarea propriu-zisa a Craciunului (nasterea pruncului Iisus). Tot acum ii puteti invata poezii si colinde.

Dincolo de semnificatia religioasa a sarbatorii, copilasii il asteapta cu nerabdare pe Mos Craciun. Asadar, nu ar strica sa vorbiti despre sosirea lui Mos Craciun si primirea acestuia in casa. Cu siguranta, daca aveti un copil sub 4 anisori, exista posibilitatea ca, la prima vedere, acesta sa se sperie de personajul cel bun si aducator de daruri. Reactia acestuia s-ar putea sa nu fie una placuta, dar e firesc. De aceea, e bine sa ii oferiti din timp sfaturi si sa ii povestiti despre Mos Craciun. De asemenea, se stie ca avem obiceiul de a le aminti mereu ca trebuie sa fie cuminti si trebuie sa stie sa spuna o poezie ori sa colinde atunci cand il va intalni pe Mosul. Cu cat acestea vor fi mai frumoase, poezia bine stiuta, colinda bine cantata, cu cat va fi mai cuminte, Mos Craciun va fi mai darnic …

Nu in ultimul rand am mentiona un lucru extrem de important care va ajuta sa va introduceti copiii in atmosfera specifica sarbatorilor de iarna: ascultati colinde, invatati si colindati impreuna. In acest fel, in casa se va instala o atmosfera relaxata si minunata, ce ii va face pe copii sa isi doreasca cu adevarat sa vina Craciunul. Vor invata mult mai usor colinde, pe care mai apoi le vor fredona in prezenta lui Mos Craciun.

De asemenea, ii puteti ajuta pe copiii dvs. sa scrie o scrisoare pentru Mosul, sa stie ce isi doreste. Cand e gata, scrisoarea e pusa in plin si trimisa prin posta. Ce poate fi mai fascinant si distractiv pentru ei? Daca va fi cuminte si harnic, Mosul ii va aduce cadoul mult dorit.

Daca aveti treaba prin casa, lasati pe fundal colindele. Asezati copilul la masuta. Dati-i hartie si creioane colorate si lasati-l sa se joace. Poate sa deseneze, sa coloreze dupa model, etc. special pentru Mosul. Acest lucru ii sporeste sansele ca Mos Craciun sa ajunga mai repede, cu cadoul dorit. In acest fel i se dezvolta creativitatea.

Totusi, nu exagerati cu aceste lucruri. Pastrati doza optima de informatie si entuziasm. Fortand lucrurile, copilul ar putea ajunge la banuieli, iar mai devreme sau mai tarziu acesta va afla adevarul … Asadar, aveti grija ce informatii ajung la urechilor lor, ce surse de informare au la indemana si, mai ales, aveti grija cu cine isi petrece timpul in aceasta perioada premergatoare sarbatorilor de iarna. Orice poate narui visul …


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Intemeierea voievodatului Tran…

Intemeierea voievodatului Transilvaniei

Intemeierea voievodatului Transilvaniei   Continuandu-si viata neintrerupt pe pamantul tarii noastre, poporul roman din Transilvania si Banat a intemeiat, inca inainte de anul 1000, mai multe cnezate si voievodate. Asa a fost...

Prohodul Domnului starea a tre…

Prohodul Domnului starea a treia versuri

Prohodul Domnului starea a treia versuri   Prohodul Domnului se cânta la denia din Vinerea Mare în bisericile ortodoxe. Are trei stări şi între acestea preotul face câte o scurtă slujbă. Iată...

Sarcina si dintii copilului

Sarcina si dintii copilului

Sarcina si dintii copilului Cand se pune oare temelia unei danturi sanatoase? Fara indoiala acest lucru se realizeaza inca din timpul sarcinii. Sanatatea gravidei, alimentatia ei corecta, regimul ei...

Varicela sau varsatul de vant

Varicela sau varsatul de vant

Varicela sau varsatul de vant   Ce este varicela? Varicela este o boala infectioasa acuta, contagioasa, produsa de virusul varicelo-zosterian si se manifestata prin eruptie cutanata polimorfa, pruriginoasa, aparuta in valuri. Eruptia apare...

Poveste cu un lup si o raza de…

Poveste cu un lup si o raza de soare

Poveste cu un lup si o raza de soare   Iata o poveste cu un lup si o raza de soare, in versuri, scrisa de Traian T. Cosovei.   Intr-o padure dintr-un taram fermecat, Peste...