Cum alegem o gradinita particulara?
Atunci cand soseste momentul in care trebuie sa ne dam copilul la gradinita, cea mai fireasca intrebare este aceea daca ar trebui sa optam pentru una de stat sau particulara. In ciuda diferentelor de pret, avantajele acesteia din urma sunt de necontestat. Daca va doriti tot ceea ce este mai pun pentru copilul dumneavoastra, asa cum suntem convinsi ca faceti, veti renunta la ideea acestor servicii de stat. Singura intrebare care ne ramane va fi, prin urmare, cum alegem o gradinita particulara?
Va invitam sa vizitati gradinita Busy Bees Academy, o gradinita particulara cu bucatarie proprie, personal medical, psiholog, dotari in concordanta cu tot ce ar putea avea nevoie micutul dvs. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul Gradinita Busy Bees Academy.
Pentru ca gradinita nu e lucru de saga, va trebui ca, pe langa pret, pe care nu il puteti ignora, sa aveti in vedere si urmatoarele aspecte: distanta fata de casa si mjiloacele de transport, programul, calitatea educatorilor si sistemul de invatamant, marimea grupei si starea mobilierului din dotare, personalul. Incepand cu pretul, este important sa stiti ca gradinite diferite folosesc sisteme de tarifare diferite. Unele va vor percepe o taxa fixa pe luna, indiferent daca micutul va veni in fiecare zi la gradinita sau nu. Altele vor solicita, pe langa taxa fixa – pentru educator si alte dotari – sa platiti si masa si transportul, doar pentru zilele in care copilul va fi prezent in gradinita. De asemenea, s-ar putea sa trebuiasca sa platiti suplimentar pentru profesorul de limba straina. Tocmai de aceea este important sa aflati care vor fi, exact, cheltuielile lunare, pentru a nu avea surprize neplacute si pentru a fi convinsi ca va permiteti acea gradinita.
Distanta fata de casa si mijloacele de transport pe care le aveti la dispozitie sunt si ele foarte importante. In functie de zona in care locuiti, traficul poate fi cu adevarat problematic si un drum de 45 de minute sau chiar o ora il va plictisi nespus pe micut. Ideal este ca aceasta distanta sa fie cat mai scurta. O gradinita particulara cu adevarat buna va va pune insa la dispozitie un mijloc de transport pentru transport pe grupe, cu insotitor in microbuz, bineinteles, contra cost.
Despre calitatea educatorilor si a sistemului de invatamant se poate vorbi foarte mult. Cum accesul la acreditarile sau parcursul profesional al acelor cadre didactice este destul de dificil de obtinut, nu ne ramane decat sa ne orientam asupra a ceea ce putem vedea noi insine: in ce consta, de fapt, activitatea de zi cu zi; cate lucrari de-ale copiilor sunt expuse in interiorul gradinitei; cat accent se pune pe joaca, cat pe invatare si cat pe invatarea prin joaca. Pentru ca am ajuns aici, nu putem sa nu facem referire si la calitatea mobilierului din dotare, la jucariile pe care le au micutii la dispozitie, la cat de curate sunt bucataria si spatiul de servire a mesei. Este foarte important ca o gradinita sa ofere cel putin gradul de confort de acasa.
Ca o ultima observatie la intrebarea cum alegem o gradinita particulara, ne putem referi si la numarul de copiii care alcatuiesc o grupa. Ideal ar fi ca acesta sa se rezume la 10, maxim 15 copii. Nu neglijati insa faptul ca, uneori, cu cat este mai mic acest numar, cu atat s-ar putea sa fie mai mare taxa pe care o aveti de platit, din care se acopera si remuneratia educatorului.
Daca ati luat in considerare toate aceste aspecte si sunteti pe deplin multumiti, va mai puteti gandi si la program. Este copilul dumneavoastra pregatit sa petreaca o zi intreaga la gradinita? Daca nu, puteti incepe cu cel mai scurt program. Treptat, s-ar putea sa nu va mai puteti intelege cu piticul, care va dori sa petreaca din ce in ce mai mult timp acolo!
- 06/07/2015 04:15 - Terenuri de joc pentru copiii mici pana la 6 ani
- 29/01/2015 01:28 - Copilul balbait si personalitatea sa
- 13/12/2014 02:12 - Cum ne pregatim copiii pentru Craciun
- 02/08/2014 02:58 - Jocul faurarul mintii mele
- 12/06/2014 01:39 - Bunici si nepoti
- 28/01/2014 00:23 - Copilul la 4 ani dezvoltare si caracteristici
- 09/01/2014 15:40 - Motive pentru care copiii va resping afectiunea
- 25/08/2013 14:15 - De ce sa ne spalam pe dinti
- 12/07/2013 07:02 - Siguranta copiilor la piscina
- 18/11/2012 15:07 - Criza de opozitie la copilul mic II