Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Poezie Scaunelul

Poezie Scaunelul

Poezie - Scaunelul   In cativa pasi simpli puteti invata cum sa faceti un scaunel. Versurile lui Constantin Scripca va vor fi de mare ajutor.   Sa va spun despre Fanel: vrea si vrea un...

Copilarie

Copilarie

Copilarie   Tu, copilarie, ce mai faci? Stau in zori prin iarba zmeie, mingi si coarde, pe cand depeni inca visurile dragi de unde-a pus aseara somnul semn in carte. Daca duc...

Caracatita

Caracatita

Caracatita Va oferim spre lectura povestirea „Caracatita”, scrisa de Igor Akimuskin, cuprinsa in volumul „Animale constructori”.

Curs valutar online informatii…

Curs valutar online informatii utile

Curs valutar online - informatii utile Intr-o lume globala, in care tehnologia ne conecteaza pretutindeni, in care exista o mare libertate de miscare si afacerile se intrepatrund, comertul online are o...

Lostrita pestele tigru al apel…

Lostrita pestele tigru al apelor din Carpati

Lostrita - pestele tigru al apelor din Carpati Pana nu demult, lostrita (Hucho hucho) se intalnea in raurile Olt, Jiu, Mures, Arges, Lotru, Cerna, unde era considerata podoaba apelor montane. Pescuitul...