Consumul de caise si beneficiile uimitoare pentru sanatate
Caisele sunt fructe bogate in viatmine, fiind bune pentru o cura de remineralizare, dar si pentru amelioarerea unor probleme de sanatate. Iata cateva beneficii pentru sanatate si recomandari privind consumul de caise.
Consumand caise, veti trata diverse afectiuni:
· Anemie – fructele sunt un tonic al sistemului nervos si sporesc reactiile de aparare ale organismului. De asemenea, intaresc imunitatea prin continutul sau de fier. Fie se face o cura cu caise proaspete, fie se consuma cateva zile la rand cate o mana de caise uscate. Nu in ultimul rand, amintim ca femeile gravide ar trebui sa faca o cura de vitaminizare cu caise.
· Cancer – consumand samburi de caise cu regularitate, veti preveni declansarea acestei boli. Licopenul, unul din pigmentii care dau culoare galben-portocaliu al caisei, este o substanta cu impact puternic pentru prevenirea bolii canceroase (prostata, san, colon, …). De asemenea, vitamina B17 din miezul de caise este considerat unul dintre cei mai puternici antitumorali, contribuind la regenerarea activitatii gonadelor, distrugerea celuelor canceroase, stimularea sistemului imunitar si eliminarea din organism.
· Carenta de vitamina A – in acest sens se consuma zilnic 1 kg de fructe proaspete, timp de doua saptamani.
· Constipatie – datorita continutului de celuloza si pectina, caisele sunt recomandate contra constipatiei, fiind folosite des ca laxative, in problemele de tranzit intestinal.
· Convalescenta – ar fi bine sa stiti ca aceste fructe sunt bune pentru consum dupa o boala indeungata si istovitoare.
· Cistita – se recomanda consumul de caise in cazul infectiilor reno-urinare (cistita, nefrita, pielonefrita), circa jumatate de kilogram pe zi. Evitati, in schimb, consumul produselor conservate si carnea.
· Eczeme, arsuri provocate de expunerea la soare, rani – in asemenea cazuri, cel mai bine ar fi sa faceti tamponari repetate cu suc de caise proaspete. Efectul e garantat, fara efecte adverse. Acest remediu va actiona eficient, calmand inflamatia si usturimea, iar epiderma afectata va fi vindecata rapid.
· Infarctul miocardic si boala coronariana – licopenul din caise, precum si alte substante active, protejeaza inima si vasele de sange, prevenind aceste afectiuni. Se stie ca aceste substante, in ansamblu, impiedica oxidarea colesterolului si depunerea sa pe arterele coronare, micsorand riscul de infarct.
· Guta – se urmeaza o cura cu caise proaspete, pe o perioada de minim 30 de zile. Se redobandeste aspectul normal si mobilitatea articulatiilor afectate. Sarurile acidului uric din tesuturi sunt puternic mobilizate si ajuta la eliminarea lor prin urina.
· Intarzierea cresterii la copii – caisele proaspete, sub forma de piure, sunt primele fructe utilizate pentru mancaruri ale bebelusilor, atunci cand se incepe diversificarea hranei. Caisele stimuleaza dezvoltarea normala a oaselor, sustin imunitatea, protejeaza impotriva constipatiei si a indigestiei.
· Litiaza renala sau biliara – dimineata, inainte de masa, administrati cate 12 samburi de caise, apoi asteptati o ora. Pe parcursul zilei, se consuma si fructe proaspete, cam jumatate de kilogram. Efectul e coleretic, ajutand la evacuarea bilei din colecist si dizolvarea calculilor biliari.
· Oboseala oculara – se consuma caise proaspete, pigmentii din caise ajutand la mentinerea acuitatii vizuale, protejand ochii si multe alte nepaceri, precum cataracta ori glaucomul.
Asadar, caisele produc numeroase schimbari in bine in ceea ce priveste starea de sanatate a omului. Cu toate ca nu toti cunosc adevaratele efecte terapeutice ale caiselor, ar fi bine sa nu ezitati consumul lor, mai ales vara, cand acestea se gasesc in stare proaspata. Amintim, in continuare, cateva modalitati de administrare:
· Caise proaspete – este indicat sa urmati o cura de detoxifiere cu caise, aproximativ 2 saptamani. Evident, veti contribui la regenerearea celulelor si remineralizarea organismului. Consumati zilnic cate un kilogram de caise sau jumatate de kilogram, in mai multe reprize, cu aproximativ jumatate de ora inainte de mesee principale. Cura dureaza minim doua saptamani si maxim o luna si jumatate. Caisele sunt, de asemenea, un bun remediu in astenia fizica, intelectuala, nevroza, stres, oboseala si insomnii. Dovedesc eficienta si in tulburarile de memorie, caci lecitina si acetilcolina, doua substante valoroase continute de caise, impiedica sau stopeaza procesele degenerative la nivelul creierului. Mai mult de atat, din fructele zdrobite si coapte bine, puteti prepara o pasta, obtinand o masca foarte hranitoare pentru tenurile cu probleme si acnee.
· Samburi de caise – acestia sunt foarte hranitori, bogati in proteine si acizi gasi, avand un gust usor amarui. Sunt un remediu excelent pentru oamenii cu probleme respiratorii, precum astm, bronsita, emfizem sau tuse cronica.
· Suc de caise – sucul se obtine storcand sau pisand caisele coapte. Trebuie sa retineti ca acesta este excelent in cazul carentelor de vitamine.
· Ulei de samburi de caise – uleiul se obtine prin pisarea la rece a samburilor de caise, fiind utilizat mai ales in cosmetica, in special pentru masaj. Ajuta la hidratarea tenurilor terne si afectate de riduri. Daca il veti folosi in fiecare seara, veti remarca actiunea sa regeneranta si mentinerea echilibrului pielii.
- 20/08/2015 00:11 - Piersicile proprietati si beneficii pentru sanatate
- 18/08/2015 00:06 - Pepenele rosu beneficii pentru sanatate si intrebuintari medicale
- 12/08/2015 01:10 - Alimentatia copilului si consumul de pepene
- 12/08/2015 00:24 - Tarte de pepene cu ciocolata
- 30/07/2015 01:16 - Vitaminele si importanta lor pentru organismul uman
- 02/07/2015 01:51 - Condimente plante si produse picante
- 24/06/2015 02:31 - Foloasele lamailor
- 28/04/2015 23:45 - Dieta Grazing
- 20/03/2015 01:28 - Mazarea si beneficiile ei in alimentatia copilului
- 19/02/2015 00:39 - Mancare si retete cu cartofi pentru copii