Univers de copil

A+ R A-


Comori vegetale si beneficii

Comori vegetale si beneficii  

 

Vreti sa fiti mai inteligenti si mai relaxati? Ultimele cercetari de laborator demonstreaza ca memoria, oboseala, surmenajul intelectual, creativitatea pot fi stimulate printr-o alimentatie sanatoasa si corecta.

 

 

Invatare temeinica

Coacazul negru, considerat de biologi si de medici ca un «arbust minune», calmeaza migrenele, inlatura surmenajul si oboseala, combate anemiile. Fructele sale contin de 3-5 ori mai multa vitamina C decat lamaile si de aproape 10 ori mai multa decat merele.

Bobitele de coacaze contin substante insemnate de vitamina B1 si B2, 110 mg%, rivalizand cu ciresele, portocalele, merele, perele, piersicile, etc. Contin caroten (250 mg%) si vitamina PP. Specialistii spun ca prin consumarea a 40 de bobite zilnic, un adult isi asigura intreaga cantitate de vitamine necesare organismului. 100 g de fructe contin 320 mg potasiu, 70 mg fosfor, 45 mg calciu, 30 mg magneziu, 1,3 mg fier si 14 mg clor. Plus microelemente: iod, cupru, mangan, zinc, cobalt si enzime deosebit de valoroase in asimilarea albuminelor, grasimilor si a hidratilor de carbon.

 

Afinele proaspete activeaza irigarea cu sange a creierului. Trei pahare de suc pe zi (obtinut prn mixare) tonifica organismul si cresn numarul globulelor rosii, vindecand anemiile grave. Afinele sunt un aliment excellent pentru perioadele de studiu indelungat.

 

Lamaile, bogate in vitamna C, sporesc capacitatea de insusire a materiei. Inporspateaza memoria. Inainte de teze sau examene, beti o citronada de lamaie cu miere de albine. Este energizanta.

 

Varza, consumata cruda, sub forma de salate, creeaza un sentiment de liniste, invatarea desfasurandu-se fara stres.

Contine vitaminele C, K, A, derivati sulfati cu proprietati animicorbiene. Consumati salate, mai ales in perioada examenelor.

 

Memorie de elefant

Ceapa miroase – ce-i drept – cam neplacut, dar este nemaipomenita in combaterea oboselii psihice, a surmenajului intelectual. O jumatate de ceapa pe zi invioreaza memoria, exigenand mai bine creierul.

 

Morcovii stimuleaza memorizarea! Cei care trebuie sa memoreze repede (de exemplu, actorii, elevii, studentii, etc.) sa consume inainte de a incepe exercitiile, o salata de morcovi cruzi dati prin razatoarea mare, cu intedelemn, lamaie si frunze de patrunjel sau sa bea un cocktail din morcovi, telina si putina sfectla rosie (exceptional pentru nervi, ficat si sange) sau un suc preparat din morcovi, varza alba cruda si telina.

 

Ananasul este fructul ideal al muzicienilor si actorilor. Un pahar cu suc de ananas, in fiecare zi, bogat in multa vitamina C, mangan, etc., cu foarte putine calorii, inlesneste memorzarea.

 

Atentie! Orice suc natural trebuie consumat imediat, caci de indata ce intra in contact cu aerul se oxideaza, iar continutul nutritiv scade.

Nu uitati, un vechi dicton latin al lui Martial (poet latin – c. 40 – c.104) spunea: «Non est vivere, sed valere, vita» (lat. Nu-i totul sa traiesti, ci sa fii sanatos»).

 

Pentru a cunoaste mai multe in materie de alimentatie sanatoasa, citeste articolul "Comoara din vegetale si beneficii".


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Doi fara unu

Doi fara unu

Doi fara unu Va oferim spre lectura povestirea “Doi fara unu” scrisa de Nicolae Velea.

Imagini cu 2018 La multi ani

Imagini cu 2018 La multi ani

Imagini cu 2018 La multi ani   Transmite celor dragi gandurile tale cele mai bune, insotite de o frumoasa imagine cu Happy New Year 2018. De revelion sa petreceti cat mai frumos,...

Osho despre dragoste si iubire

Osho despre dragoste si iubire

Osho despre dragoste si iubire   Osho, un lider spiritual din India, a scris peste 600 de carti traduse in numeroase limbi, care s-au bucurat de o mare popularitate. Iata cateva dintre consideratiile...

Profilaxia aterosclerozei ince…

Profilaxia aterosclerozei incepe din copilarie

Profilaxia aterosclerozei incepe din copilarie Ateroscleroza este o afectiune a vaselor sanguine si, in primul rand, a arterelor. Leziunea principala in ateroscleroza o constituie infiltratia cu lipide (grasimi) a peretului arterial,...

Povestea stelelor si a curcube…

Povestea stelelor si a curcubeului

Povestea stelelor şi a curcubeului   Într-o zi, şapte stele multicolore care se jucau între ele, au alunecat de pe cer şi au căzut pe Pământ. Au încercat să se înalţe din nou...