Univers de copil

A+ R A-


Bradul terapeut de sezon si beneficii asupra organismului

Bradul terapeut de sezon si beneficii asupra organismuluiBradul este binecunoscutul conifer folosit ca element decorativ, dar impodobit cu calitati tamaduitoare. Iata cateva beneficii la indemana iarna, pe care noi le datoram calitatilor bradului.

Fitoterapia foloseste parti ale bradului pentru efectele lor benefice asupra organismului. Cetina, mugurii, acele de brad – in toate comorile parfumate ale acestui arbore puteti gasi cate ceva bun si benefic pentru sanatatea voastra. Evident, o plimbare prin padurea de brazi e binevenita si aduce un sine o stare de bine, avand efect linistitor asupra psihicului. Aerul incarcat cu ioni negativi si esente volatile ajuta respiratia.

Cetina de brad. Folosind cetina de brad veti combate astenia nervoasa si veti alina simptomele reumatismului. In acest sens, veti toca 20-30 cm din terminatiile ramurilor de brad, pe car ele veti adauga impreuna cu alte plante medicinale, precum: rozmarin, ienupar, etc., in apa de baie. De asemenea, puteti face infuzie de cetina pentru uz extern. Astfel, veti pune 300 g de amestec de plante in 5 l de apa clocotita, iar infuzia o adaugati in apa din cada.

Acele de brad. Acestea contin cantitati insemnate de vitamina C, iar iarna pot ajunge chiar la o concentratie de 200-300 mg%. Atente, pot fi folosite la prepararea ceaiului de brad dupa ce le-au fost extrese substantele toxice cu gust amar. Ceaiul intareste imunitatea, incetineste procesul de imbatranire, previne si combate raceala si gripa.

Muguri de brad. Din muguri de brad se poate face sirop. Acestia pot fi folositi proaspeti sau uscati, fiind utilizati la prepararea unei infuzii pentru uz intern. O lingurit cu muguri de brad intr-o cana cu apa fierbinte are efect favorabil in faza de debut a astmului bronsic, in viroze si tuse uscata.

Rasina de brad. Aceasta este utilizata in prepararea unor alifii eficiente in eczeme, infectii ale pielii, rani externe. Preparata cu alcool, este eficienta in afectiunile interne.

Rasina cu alcool este folosita pentru uz intern. Se pune o parte de rasina si patru partii de alcool de 70° si se lasa circa 3-4 zile. Se ia 20 g diluate in 100 ml de ceai din plante, de 3 ori pe zi.

Brutarul si branzarul snoava

Brutarul si branzarul snoava

Brutarul si branzarul snoava   Un brutar din tara … dintr-o tara oarecare … avea obiceiul sa cumpere in fiecare zi untul de care avea nevoie de la un branzar din apropiere,...

8 Martie 2015 Ziua mamei si a …

8 Martie 2015 Ziua mamei si a femeii

8 Martie 2015 - Ziua mamei si a femeii Pe 8 Martie sarbatorim femeia. Fie ca vorbim despre mama, sora, bunica, nepoata, iubita, colega, prietena, s.a.m.d., merita sa le uram in...

Copilul ananasului basm

Copilul ananasului basm

Copilul ananasului - basm Va oferim spre lectura un basm ce provine din Africa, mai exact Guineea. Traia odata o pereche de oameni care isi dorisera mult un copil si nu-l dobandisera....

Parintilor nostri

Parintilor nostri

Părinţilor noştri de Nicuşor Constantinescu   Din dragoste voi ne-aţi adus pe lume S-aveţi în case flori şi bucurii, Ne-aţi dat căldura inimii şi-un nume Şi sunteţi mândri că aveţi copii.

Black Friday la laptopuri seco…

Black Friday la laptopuri second hand

Black Friday la laptopuri second hand   Pe unde am mers astazi s-a vorbit despre Black Friday, ziua cu cele mai multe reduceri din an, ziua in care se vand cele mai...