Acneea juvenila si acneea adultului – cauze si solutii de tratament
Acneea apare, in general, la tinerii cu varste cuprinse intre 12-20 ani, fiind determinata in majoritatea cazurilor de dezechilibrul hormonal din perioada prepubertara si pubertara. Sa vedem insa cum se manifesta acneea si care sunt formele prin care o recunoasteti, facand referire la acneea juvenila si acneea adultului.
Acneea juvenila. De obicei, apar pustule dureroase pe fata, pe gat, umeri sau spate. De cele mai multe ori acestea colecteaza si se sparg, putand sa lase cicatrice/urme pe piele. La adolescenti, starea de acnee e agravata si printr-un stil de viata mai haotic, precum: o dieta inadecvata, bogata in alimente grase, dulciuri, produse fainoase. In primul rand, trebuie echilibrata dieta, eliminand aceste produse din alimentatie, inlocuindu-le cu cereale integrale, salate de cruditati, fructe. Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitati de suplimentele nutritive ce contin vitaminele A, C, E si zinc.
Acneea adultului. Vorbim, in acest caz, despre o alta forma de acnee, cea rozacee. Apare de cele mai multe ori la femeile mai in varsta, chiar si dupa menopauza, imbracand adesea forma unei eruptii. Cauza principala o constituie modificarile hormonale din diverse perioade de viata sau se poate datora unor situatii de stres puternic. Tratamentul consta in initierea unei diete asemanatoare cu cea mentiona in cazul acneei juvenile. Nu trebuie sa uitati de suplimentele naturale deja mentionate mai sus.
Iata cateva forme de manifestare ale acneei si solutii de tratament homeopatic:
· Eruptie acneica simetrica, insotita de prurit – arnica;
· Acnee rozacee – bolladonna;
· Acnee pe fata si umeri – bromium;
· Acnee predominant pe piramida nazala – calcarea sulferic;
· Zona eritematoasa cu pustule, alba, dureroasa, la persoanele cu afectiuni hepatice – chelidonium.
De asemenea, va pot fi utile cateva tratamente si recomandati fitoterapeutice care va pot fi de folos pentru a scapa de acnee:
· Extract de hamamelis – se iau cate 10 picaturi de trei ori pe zi, timp de 21 de zile pe luna;
· Ulei de limba mielului – se aplica acest ulei pe pielea iritata, de doua ori pe zi, in cure de cate 7 zile pe luna;
· Ulei de migdal dulce – se aplica uleiul pe pielea iritata, de doua ori pe zi, in cure de cate 7 zile pe luna;
· Amestec de plante – infuzie de galbenele, musetel, flori de tei, in cantitati egale. Se adauga doua linguri de planta la 1 l de apa. Se infuzeaza aproximativ 8 minute si se fac spalaturi ale zonelor sensibile.
· Amestec din tinctura de galbenele si tinctura de smirna, folosite in parti egale – se tamponeaza fata si zonele cu acnee de mai multe ori pe zi. De asemenea, pot sa fie adaugate in acest amestec cate doua picaturi din urmatoarele uleiuri de plante medicinale: de lamaie, de ceai verde, de musetel, de bergamota. Astfel, acestea se pun in solutia alcatuita din cele doua tincturi si se agita bine inainte de folosire.
O noua metoda de tratare a acneei este acupunctura. Schema este stabilita de catre terapeut, in functie de fiecare pacient.
Statisticile recenta arata ca un numar semnificativ de adolescenti si rpeadolescenti au probleme psihologice provocate de acnee.
- 20/09/2014 01:05 - Mecanismul neurochimic al depresiei
- 18/09/2014 01:08 - Examinarea psihiatrica la copii cu deficiente mintale
- 17/09/2014 01:02 - Tratament pentru vergeturi
- 16/09/2014 01:30 - Bolile legate de cromozomii de sex
- 10/09/2014 01:06 - Parodontoza vindecata prin tehnologie
- 13/05/2014 12:54 - Eczema atopica descriere cauze tratament
- 18/03/2014 15:21 - Astenia de primavara simptome tratament si remedii naturale
- 01/02/2014 14:55 - Informatii despre tuse si tipuri de tuse
- 04/11/2013 15:26 - Probleme cauzate de zgomot
- 03/10/2013 14:57 - Hiperfoliculinemia sau hiperestrogenismul