Univers de copil

A+ R A-


A doua luna de sarcina

 

A doua luna de sarcina este marcata de schimbari foarte mari in dezvoltarea bebelusului, precum aparitia membrelor, ochilor si sistemului nervos, care permite afirmarea marilor matematicieni.

 

In aceasta perioada se dezvolta atat organele interne, cat si celelalte structuri interne ale corpului. La sfarsitul celei de a doua luni (sfarsitul saptamanii a opta), copilasul tau va avea formate toate organele, urmand ca in urmatoarele sapte luni sa se maturizeze. Inima este aproape complet dezvoltata si bate cu 150 de batai pe minut, sistemul nervos central si tesuturile madulare se dezvolta, iar creierul embrionar deja functioneaza. De asemenea, in cursul lunii a doua de sarcina incep sa apara bratele si piciorusele, incep sa se contureze ochii si urechile micutului, chiar daca nu le va putea folosi pentru multa vreme de acum incolo. De asemenea, la nivelul gurii copilului, adanc in interiorul gingiilor incep sa apara primii muguri care mai tarziu se vor transforma in dintisori de lapte. Capul embrionului este mai mare decat restul trupului, iar in aceasta luna masa musculara incepe si ea sa se dezvolte pentru a suporta viitoarele miscari ale bebelusului.

Pana la sfarsitul acestei luni, embrionul capata treptat statutul de fetus. De la 5 mm va ajunge sa depaseasca 3 cm.

In aceasta perioada, embrionul este foarte sensibil la alcool, medicamente si substante chimice. Asadar, evitati-le pe cat posibil. Daca factorii respectivi au actionat pana la aceasta etapa de dezvoltare, ei pot determina aparitia unor malformatii (anomalii) congenitale.

 

Pielea ta devine pe zi ce trece tot mai intinsa si pot sa apara vergeturile. In acest sens exista creme hidratante si nutritive speciale, insa fii atenta la indicatii. Vezi daca sunt sau nu sunt recomandate in perioada sarcinii si, mai ales, din ce luna de sarcina pot fi folosite. De asemenea, exista si un tratament natural: masajul usor cu ulei de masline.

Corpul tau e in plin proces de transformare prilejuit de aparitia si evolutia sarcinii. In luna a doua de sarcina vei remarca urmatoarele simptome: cresterea maririi sarcinii, cresterea sensibilitatii sanilor, aparitia greturilor matinale, frecventa urinarilor, aparitia balonarilor si constipatiei, schimbari rapide de dispozitie, dereglari ale somnului, aparitia de scurgeri vaginale accentuate, stari de lesin, stari de sete accentuata, arsuri gastrice, probleme de digestie, hipersalivitate,  etc.

 

Inceputul sarcinii este o perioada de mare vulnerabilitate, atat pentru tine ca viitoare mamica, cat si pentru fat. De aceea, este important sa iti asiguri o alimentatie sanatoasa in perioada sarcinii si sa te feresti de raceli si alte afectiuni. De asemenea, nu uita ca este important sa ai mare grija de tine si bebelusul tau si, in acest sens, trebuie sa pastrezi o legatura frecventa cu medicul care iti supravegheaza sarcina. Respecta sfatul medicului. Este necesar sa mergi de mai multe ori la control pentru a sti exact ce analize trebuie sa faci (grupa de sange, glicemia, anticorpi, Chlamdya, standardul ficatului si a rinichilor, tensiunea si ultrasunetele, etc.). Acum trebuie sa faci primul examen medical prenatal obligatoriu. Este foarte important sa iti acorzi momente de relaxare si sa incerci sa te gandesti fara teama la aceasta sarcina. O atitudine increzatoare va da multa sanatate si energie copilului, il va face fericit si ii va asigura dezvoltarea optima.

 

Pentru a preveni tulburarile care pot interveni in dezvoltarea creierului fatului este nevoie de o suplimentare a vitaminelor B1 si B2. Aceste transformari sunt simtite si de mama, fiind posibila o modificare in perceptia gustului diferitelor alimente. Starile de greata se pot accentua, toate acestea fiind stadii normale ale sarcinii.

Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de minunea care urmeaza sa se intample si sa te hranesti sanatos pentru ca mai este un suflet la care trebuie sa te gandesti.

 


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Legenda vulcanilor noroiosi de…

Legenda vulcanilor noroiosi de la Paclele Mari

Legenda vulcanilor noroiosi de la Paclele Mari Legenda spune ca in timpuri nu foarte indepartate, cam in urma cu 400 de ani, pe taramul unde se afla acum vulcanii...

Vacanta de vara la bunici

Vacanta de vara la bunici

Vacanta de vara la bunici Cum poti sa uiti de plaiul natal, de iubitul pamant, de viata la tara, de vacanta de vara petrecuta la bunici? Sa...

Sa il coloram pe Mos Craciun

Sa il coloram pe Mos Craciun

Sa il coloram pe Mos Craciun   Mos Craciun e parte din spiritual Craciunului, si el face din aceasta sarbatoare un moment de veselie iar mesajul lui este unul de bucurie si...

Tratamente naturiste cu plante…

Tratamente naturiste cu plante medicinale pentru boli si afectiuni care incep cu litera F

Tratamente naturiste cu plante medicinale pentru boli si afectiuni care incep cu litera F Numeroase afectiuni si boli pot fi tratate cu ajutorul plantelor medicinale. Iata recomandarile noastre pentru...

Planta vietii

Planta vietii

Planta vietii Bunicii nostri credeau ca fiecare planta rasare si creste ca sa vindece un om. Tot ei credeau ca Dumnezeu, in bunatatea lui nemasurata, are grija sa creasca...