Univers de copil

A+ R A-


Sucurile de legume

Sucurile de legume au un bogat continut de substante minerale si vitamine, fiind recomandate persoanelor cu afectiuni digestive, care nu pot consuma legumele in stare cruda. Principalele proprietati ale sucurilor de legume sunt:

Sucul de rosii este o importanta sursa de vitamine (acid ascorbic si caroten), de fier si potasiu. Servit inaintea mesei stimuleaza secretia glandelor endocrine. Se recomanda in stari de covalenscenta si anemii. Sucul de rosii se obtine prin zbrobirea si strecurarea tomatelor crude, fara adaugarea de coloranti sau substante conservante. Sucul de rosii trebuie sa fie omogen, nici prea vascos, nici prea fluid, cu o usoara tendinta de separare in doua straturi, sa aiba culoare uniforma, rosie sau rosie-portocalie, aroma bine exprimata si gust placut, caracteristic legumelor proaspete si bine coapte.

Sucul de morcovi este foarte bogat in caroten, combate procesul de imbatranire si aparitia ridurilor, regenerand tesuturile. Datorita continutului de vitamine si saruri minerale este indicat in combaterea anemiilor si a unor infectii intestinale.

Sucul de varza este bogat in vitamina C si derivatii sulfurosi si are proprietati antimicrobiene. El are si proprietati antiulceroase cu efect cicatrizant in ulcerul gastro-duodenal.

Sucul de cartofi se recomanda pentru calmarea durerilor ulceroase.

Sucul de ridichi negre are efecte benefice in colicistite si angiocolite insotite de constipatie. De asemenea, usureaza secretia biliara.

Sucul de castraveti se recomanda pentru combaterea colibacilului Lose.

Sucul de telina este foarte bogat in vitamine si saruri minerale. Este indicat ca tonifiant.

 


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Copaci infloriti imagini anima…

Copaci infloriti imagini animate

Copaci infloriti - imagini animate   Anotimpurile reprezinta ceea ce ar trebui sa fie o simfonie: patru miscari perfecte in armonie una cu cealalta. Fiecare primavara este unica primavara - o uluire...

Ziua de Ignat obiceiuri tradit…

Ziua de Ignat obiceiuri traditii si povestiri

Ziua de Ignat - obiceiuri, traditii si povestiri Prin multe parti, in ziua de Ignat (20 decembrie) se taie porcii. "Chiar de n-ai taia un porc, taie cel putin o pasare,...

O sarbatoare pe acoperisul lum…

O sarbatoare pe acoperisul lumii

O sarbatoare pe „acoperisul lumii” De-a lungul si de-a latul celui mai inalt lant muntos de pe glob, in Nepal, intre 3.000 si 4.000 metri altitudine, traiesc populatii pe cat de...

Albinele la stupina

Albinele la stupina

Albinele la stupina Pe timp frumos, cu soare, mai ales vara, din zori si pana la apusul soarelui, vazduhul este sagetat de zborul harnic al albinelor. Se grabesc sa adune nectarul...

Povestea celor sapte rate

Povestea celor sapte rate

Povestea celor sapte rate Va oferim spre lectura “Povestea celor sapte rate” scrisa de Vladimir Colin. Au fost odata sapte rate. Prima era schioapa, a doua era chioara, a treia avea ciocul...