Univers de copil

A+ R A-


Spalarea corecta a parului

 

Fie ca suntem femei, barbati sau copii un par sanatos si frumos este esential. Pentru acest lucru este foarte important sa stim cum sa ne spalam corect. De cele mai multe ori sanatatea parului tine de modul in care ne ingrijim parul atunci cand il spalam. Temperatura apei, produsele pe care le folosim, frecventa cu care ne spalam, toti sunt factori foarte importanti  atunci cand vine vorba despre ingrijirea parului nostru.

Frecventa spalarii parului depinde de fiecare dintre noi, de tipul de par pe care il avem si de mediul in care traim. Anumite persoane isi samponeaza parul o data la cateva zile pentru a evita un scalp si un par uscat. Uleiurile naturale ale scalpului ajuta parul sa fie stralucitor. Insa prea multe uleiuri pot duce la atragerea prafului. Daca ai matreata, foloseste sampoane anti-matreata si urmeaza instructiunile. Majoritatea sampoanelor anti-matreata trebuie folosite de doua ori pe saptamana.

Pentru a evita deteriorarea parului, evita expunerile prelungite la soare. Folosirea constanta a produselor de par precum fixativul si gelul pot deteriora parul datorita substantelor chimice prezente in compozitia lor. Pentru o mai buna ingrijire a parului este recomandat sa nu folosesti aceste produse in mod regulat.

Pentru o ingrijire si spalare corecta a parului, in asa fel incat sa-si pastreze sanatatea, stralucirea si finetea, principalii pasi ar fi:

 

1. Piaptana parul inainte de a-l spala. Astfel vei descalci parul si iti va fi mai usor sa-l piepteni din nou dupa spalare fapt care va eficientiza ingrijirea parului tau.

2. Temperatura apei pentru spalarea parului este foarte importanta. Temperatura optima este de 37 grade Celsius. Folositi apa calduta pentru umezirea parului – apa prea calda va agresa scalpul si va degrada firele de par.

3. Clateste-ti bine parul pentru a indeparta praful si eventualele produse pe care le-ai folosit pentru coafat. Este recomandat sa folosesti apa calduta pentru a indeparta mizeria si pentru a relaxa cuticulele scalpului.

4. Pune o cantitate potrivita de sampon in palma apoi raspandeste-l pe toata suprafata scalpului.

5. Maseaza pielea scalpului pentru a indeparta mizeria si pielea uscata. Spala restul parului cu spuma ramasa.

6. Daca ai folosit fixativ sau gel, ar trebui sa samponezi parul de doua ori pentru a indeparta aceste produse.

7. Parul se spala de la varful firului la ceafa si se insista la curatarea marginilor conturilor: la frunte, tample, in spatele urechilor si la ceafa.

8. Masajul este recomandat in timpul spalarii parului si urmareste sensul circulatiei sangelui, directia nervilor si a muschilor, adica miscarea trebuie executata de la frunte spre crestet, pentru a obtine relaxarea de care ai nevoie.

9. Clateste parul si continua sa masezi scalpul.

10. Daca ai parul mai degradat este recomandat sa folosesti un balsam. Stoarce incet apa din par inainte sa aplici balsamul. Distribuie uniform balsamul pana la varfuri.

11. Lasa-l sa actioneze cateva minute. Daca ai o casca de dus, pune-o pe cap si lasa balsamul sa se impregneze in par.

12. Clateste parul bine. Pentru un plus de stralucire si pentru a preveni electrizarea parului, acesta trebuie clatit cu apa calduta si ulterior cu apa mai rece (atentie, nu foarte rece!!!) pentru a favoriza inchiderea porilor. Apa calda deschide porii firului de par, in timp ce cea rece ii inchide.

13. Stoarce excesul de apa din par si sterge-l usor cu un prosop uscat, insa nu freca parul prea mult.

14. Este recomandat sa lasi parul sa se usuce natural, deoarece daca folosesti un aparat se usuca mai mult decat trebuie.

15. Piaptana parul incet, cu atentie pentru a nu distruge radacinile. Daca vrei neaparat sa te piepteni cand ai parul umed, trebuie sa folosesti un pieptene cu dintii rari, nu este indicata peria, deoarece parul ud este mai fragil, se rupe, isi pierde elasticitatea si luciul.

 


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Felicitari pentru mama de 8 ma…

Felicitari pentru mama de 8 martie

Felicitari pentru mama de 8 martie 8 Martie soseste si merita sa ne gandim la mama! E ziua mamei si se cuvine sa o sarbatorim cat mai frumos! Nu uitati, asadar,...

Cum se formeaza senzatia audit…

Cum se formeaza senzatia auditiva

Cum se formeaza senzatia auditiva Sa vedem cum se formeaza senzatia auditiva. Vibratiile sonore din mediul ambient sunt receptionate de catre pavilionul urechii, care le transmite timpanului prin conductul auditiv extern....

Felicitari de Anul Nou La mult…

Felicitari de Anul Nou La multi ani

Felicitari de Anul Nou La multi ani   Noul An  sa va fie presarat de realizari, impliniri, sanatate cat cuprinde si credinta in bine. Transmiteti celor dragi gandurile voastre bune si felicitari...

Mos Craciun felicitari si imag…

Mos Craciun felicitari si imagini animate

Mos Craciun - felicitari si imagini animate   Personaj foarte iubit, de copii mult indragit, in Ajunul Craciunului lumea toata inconjoara, ramand in urma lui daruri multe si belsug. Sania e fermecata...

Jucarii pentru bebelusi

Jucarii pentru bebelusi

Jucarii pentru bebelusi Intrucat bebelusii apuca diverse obiecte si le “cerceteaza”, parintii trebuie sa fie foarte atenti astfel incat jucariile sa aiba o anumita textura si sa poate fi introduse...