Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Sa invatam sa desenam un mar

Sa invatam sa desenam un mar

Să învăţăm să desenăm un măr Învaţă, alături de noi, cum să desenezi un măr, urmărind poezia de mai jos. E uşor de făcut, iar apoi poţi să îl colorezi.  

Despre copaci si suferinte

Despre copaci si suferinte

Despre copaci si suferinte Poezia „Despre copaci si suferinte” de Atena Gabriela Stoichita. Ne mai povestesc uneori cerurile Apoi se inchid la capat de drum ...

Oua Paste decorate prin metoda…

Oua Paste decorate prin metoda quilling

Oua Paste decorate prin metoda quilling   Pe Paste puteti decora casa si masa cu oua decorative realizate prin metoda quilling. Rezultatul poate fi unul spectacular, ouale acestea aratand ca niste adevarate...

Cucerirea Daciei de catre roma…

Cucerirea Daciei de catre romani

Cucerirea Daciei de catre romani   Imperiul Roman ameninta Dacia In vreme cand erau condusi de Decebal, dacii se invecinau cu Imperiul Roman. Numele acestui imperiu vine de la capitala lor, Roma, care...

Imparatul si asa zisii prieten…

Imparatul si asa zisii prieteni poezie

Imparatul si asa zisii prieteni - poezie O poezie scrisa de Luminita Dadalau despre prietenii falsi. Cic-a fost odata intr-o-mparatie Cand si-n care parte, nimeni...