Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

2 februarie Ziua ursului sau S…

2 februarie Ziua ursului sau Stretenie

2 februarie - Ziua ursului sau Stretenie Ziua ursului, numita de altfel si sarbatoarea ursului, cade totdeauna in ziua de Intampinarea Domnului. E vorba de 2 februarie, ziua in care se...

Adoptia unui copil in familie

Adoptia unui copil in familie

Adoptia unui copil in familie Adoptia unui copil reprezinta o alternativa pentru o familie implinita si fericita care implica un angajament afectiv profund, prin care un cuplu ofera unui copil dragoste,...

Ciudata viata a tiparilor

Ciudata viata a tiparilor

Ciudata viata a tiparilor Desigur ca cei care locuiesc la tara, in noptile cu roua, cand iarba e umeda, au intalnit, strecurandu-se cu o iuteala de fulger, un soi de serpi...

8 Martie felicitari animate

8 Martie felicitari animate

8 Martie felicitari animate   Iata ca a sosit primavara si odata cu ea sarbatorim si Ziua mamei pe 8 Martie. Tot pe 8 Martie sarbatorim si Ziua Internationala a femeilor. Cu...

Legenda populara romaneasca a …

Legenda populara romaneasca a narcisei

 Legenda populara romaneasca a narcisei   Odata, narcisele erau fiinte libere, care aveau aripi si puteau sa zboare si sa se bucure de viata. Dar acestea se intamplau demult ...   Narcisele, fiinte gingase...