Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Cine a facut unirea de la 24 i…

Cine a facut unirea de la 24 ianuarie

Cine a facut unirea de la 24 ianuarie? Vorbim despre unirea de la 24 ianuarie 1859, mai exact “Mica Unire”, Unirea Principatelor Romane. In mod evident, aceasta zi a...

Ce fac toata saptamana

Ce fac toata saptamana

Ce fac toata saptamana   Iata versurile poeziei “Ce fac toata saptamana”, scrise de Nicolae Nasta.   Luni, ma joc frumos in parc Si din ramuri imi fac arc.

Activitati toamna planse de co…

Activitati toamna planse de colorat

Activităţi toamna - planşe de colorat   Toamna aduce cu sine bucurie, roade bogate, reînceperea şcolii, ploi şi căderea frunzelor. Întreg pământul este îmbrăcat într-o mantie aurie. Haideţi sa dăm culoare toamnei!  

1 decembrie program artistic

1 decembrie program artistic

1 decembrie program artistic   Iata un minunat program artistic dedicat zilei de 1 decembrie, ziua nationala  Romaniei. Va fi o adevarata placere sa invatati versuri si cantece dedicate acestui eventiment, potrivite...

Vascul poveste si legenda

Vascul poveste si legenda

Vascul, poveste si legenda   Vascul era planta sacra a zeitei Frigga. Aceasta a fost zeita dragostei si mama lui Balder, zeul soarelui de vara.    Se spune ca, intr-o noapte, Balder a avut...