Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Legea adoptiei 2011 actualizat…

Legea adoptiei 2011 actualizata si modificata in Romania

Legea adoptiei 2011 actualizata si modificata in Romania   Adoptiile in Romania Numarul familiilor care doresc sa adopte un copil a ajuns in Romania dublu fapta de cel al minorilor ce pot fi...

Calculatorul si vederea

Calculatorul si vederea

Calculatorul si vederea  Astenopia Potrivit unor studii efectuate de specialisti 75% dintre persoanele care lucreaza zilnic la calculator au probleme cu vederea. Utilizarea indelungata a pc-ului poate duce la aparitia CVS...

De vorba cu oameni celebri

De vorba cu oameni celebri

De vorbă cu oameni celebri   Pe patul de moarte, Beaumarchais a fost întrebat: „Cum mai merge”? Spiritual până la sfârşit, Beaumarchais a răspuns: „Nu mai merge, se duce”!   Odată, în cabinetul academicianului...

Dispozitii procedurale comune …

Dispozitii procedurale comune si registrul national pentru adoptii

Legea adoptiei - Capitolul VII - Dispozitii procedurale comune Art. 67 (1) Instantele judecatoresti romane sunt competente sa judece cererile prevazute de prezenta lege daca cel putin una dintre parti are domiciliul...

Nasterea Domnului Iisus Hristo…

Nasterea Domnului Iisus Hristos

Nasterea Domnului Iisus Hristos Cesar Augustus, imparatul romanilor, voind sa stie cati oameni sunt in imparatia lui, a dat ordin ca toti sa mearga sa-si inscrie numele, in satul ori orasul...