Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Sfantul andrei planse de color…

Sfantul andrei planse de colorat

Sfantul Andrei - planse de colorat   Sfantul Andrei, cel dintai discipol chemat de Iisus Hristos la apostolat este cel care prin misiunea sa a adus crestinismul si pe meleagurile noastre. In...

Prin padure poveste

Prin padure poveste

Prin padure - poveste Va oferim spre lectura povestea “Prin padure” scrisa de Mircea Pop, iar ilustratia apartine lui Done Stan. Prietenul meu are un prieten care are un unchi padurar, la...

Amigdalita la copii

Amigdalita la copii

Amigdalita la copii   Amigdalita sau gatul rosu reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite la copii. Amigdalele se pot inflama datorita unei infectii virale sau bacteriene. Infectiile bacteriene sunt cel...

Homeopatia intre utilitate si …

Homeopatia intre utilitate si mister

Homeopatia intre utilitate si mister Dintre numeroasele discipline sau, mai bine zis, preocupari care au in vedere conservarea sanatatii, prevenirea imbolnavirilor si vindecarea bolnavilor, hemeopatia este daca nu cea mai neindreptatita,...

Horoscopul dragostei pentru lu…

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2015

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2015 Afla horoscopul dragostei pentru luna iunie 2015 pentru toate zodiile. Afla ce va prezic astrele pe plan sentimental. Citeste si...