Univers de copil

A+ R A-


Insuficienta cardiaca - simptome si tratament

Insuficienta cardiaca simptome si tratamentInsuficienta cardiaca reprezinta, de fapt, incapacitatea muschiului inimii (miocardul) de a pompa in sistemul arterial o cantitate adecvata de sange necesara activitatilor celulare ale intregului organism.

Se creeaza chiar un cerc vicios, deoarece miocardul, deja afectat partial, este privat intr-o masura semnificativa de sange arterial oxigenat si incarcat cu substante energetice, asigurat de sistemul vascular coronar. Astfel, capacitatea de pompa a miocardului se deterioreaza progresiv, ireversibil, in cavitatile inimii ramanand o cantitate din ce in ce mai mare de sange nepompat. Acesta va conduce, bineinteles, la incapacitatea de a mai primi sange incarcat cu dioxid de carbon, asigurat de sistemul venos de intoarcere, instalandu-se o simptomatologie foarte sugestiva.

Iata cateva semne si simptome pentru insuficienta cardiaca stanga: dispnee (dificultate in respiratie) la inceput de efort si, mai tarziu, chiar in repaos, oboseala la cele mai mici eforturi, cresterea frecventei batailor inimii, edeme ale membrelor inferioare si o coloratie albastruie a tegumentelor (cianoza), hipertensiune arteriala, cresterea cantitatii de urina, mai ales noaptea.

Iata cateva semne si simptome pentru insuficienta cardiaca dreapta: edeme dureroase, tuse persistenta, balonari, greata, anorexie sau lipsa poftei de mancare, ficat marit si dureros, scaderea cantitatii de urina eliminata.

Fiind vorba despre o afectiune suficient de severa, nici nu se pune problema de a vorbi doar despre terapie naturista singulara, neinsotita de medicatie corespunzatoare. Mare atentie, insuficienta cardiaca netratata poate fi fatala, de aceea e bine sa faceti analize amanuntite si control medical. Tratamentul prescris de medicul specialist variaza in functie de tipul bolii si severitatea de manifestare a simptomelor. Se urmareste, in principal, prevenirea deteriorarii progresive a functiei cardiace si ajutarea inimii in indeplinirea functiei de pompare.

Tratamentul simptomatic cuprinde utilizarea gicozidelor tonicardiace care cresc continutul de ioni de calciu in celula miorcardica, avand ca rezultat o potentare a fortei de contractie a inimii (efect inotrop pozitiv) si, secundar, o reducere a frecventei ritmului cardiac (efect dromotrop negativ).

Iata cateva plante care pot fi utilizate in tratamentul homeopat al insuficientei cardiace: coada soricelului, degetelul lanos, degetelul rosu, lemnul dulce, sunatoarea, valeriana, levantica, rozmarinul.

Nu uitati ca e esential sa monitorizati si sa tratati toti factorii care pot declansa instalarea acestei afectiuni. Tineti sub control, pe cat e posibil, bolile coronariene, hipertensiunea arteriala, colesterolul, diabetul zaharat, anemia severa. De asemenea, nu uitati ca e important sa adoptati o alimentatie sanatoasa, sa evitati fumatul si sa nu consumati alcool. Nu mancati sarat.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Fulgi de zapada la microscop

Fulgi de zapada la microscop

Fulgi de zapada la microscop   Anotimpul iarna a sosit si ni se dezvaluie in adevarata sa splendoare. Te-ai intrebat, insa, vreodata, cum arata fulgii de zapada la microscop? Fotograful Alexey Kljatov...

Infectia urinara si tratament …

Infectia urinara si tratament prin remedii naturiste

Infectia urinara si tratament prin remedii naturiste Infectia urinara (cistita, denumirea populara) provoaca senzatii neplacute si se numara printre cele mai raspandite boli. Infectarea tractului urinar cu asa-numitele bacterii E. Coli...

Jucarii pentru copiii cu varst…

Jucarii pentru copiii cu varsta intre 2 si 3 ani

Jucarii pentru copiii cu varsta intre 2 si 3 ani La 2-3 ani copiii cerceteaza mediul inconjurator. Sunt fascinati de ceea ce se intampla in jurul lor. Sunt impinsi de curiozitate,...

Legenda orasului Campulung Mus…

Legenda orasului Campulung Muscel

Legenda orasului Campulung Muscel Se vesteste ca pe la anul 1220, Negru-Voda voind a-si alege loc pentru domnie, in partile muntoase ale Tarii Romanesti, a mers pe apa vaii Raul-Targului, in...

Voi fi scolarita

Voi fi scolarita

Voi fi scolarita   Sa ne veselim si sa invatam cantecul “Voi fi scolarita”. Muzica si versurile apartin lui Teodor Munteanu.   De la toamna scolarita eu voi fi, nu mint, Cartea-i prietena mea draga,...