Univers de copil

A+ R A-


Cum prevenim toxiinfectiile alimentare de vara la copii

Vara aduce pe langa vacanta, excursii, relaxare si anumite probleme medicale pe care este bine sa le stim si sa le prevenim. In special in cazul copiilor trebuie sa fim foarte atenti pentru a preveni toxiinfectiile alimentare, deoarece acestea pot produce o deshidratare severa a organismului copiilor si in cazuri mai grave internarea acestora.

Informatii detaliate despre aceasta afectiune puteti afla citind articolul Toxiinfectiile alimentare.

Avand in vedere ca toxiifectiile apar ca urmare a consumului de alimente contaminate cu bacterii si paraziti, in special vara trebuie sa fim foarte atenti sa spalam bine alimentele, sa le depozitam si sa le gatim corect. Verificati de asemenea ca produsele ca nu fie stricate avand in vedere gradul de perisabilitate mai ridicat in perioada verii.

Alimentele vor fi pastrate in frigider, in recipiente separate. Verificati ca frigiderul sa fie curat, in permanenta rece si sa nu existe scurgeri.

Evitati sa lasati mancarea o perioada mai lunga de timp la lumina soarelui.

Pentru cumparaturi alegeti locurile sigure, unde stiti ca produsele sunt proaspete si verificati termenul de expirare al acestora.

Aveti grija de unde consumati apa! Chiar daca sunteti in vacanta nu consumati apa decat din locurile special amenajate si de unde sunteti singuri ca apa este potabila. Apa imbuteliata este de asemenea o solutie sigura.

Bebelusii si copii sunt mult mai afectati de aceste probleme digestive deoarece sistemul imunitar al acestora nu este inca deplin dezvoltat si nu pot lupta impotriva unor astfel de infectii. Verificati cu mare atentie tot ceea ce acestia consuma in timpul verii! Fiti de asemenea foarte atenti la igiena! Trebuie ca inainte de masa sa-i invatati pe copii sa se spele foarte bine pe maini cu apa calduta si sapun. Prosoapele trebuie sa fie foarte curate. In general, trebuie respectate cu strictete regulile elementare de igiena!

Daca totusi se intampla ca micutii dumneavoastra sa aiba o toxiinfectie alimentara este indicat sa va prezentati la medic in conditiile in care apar urmatoarele simptome: greata, episoade frecvente de voma sau voma cu sange, diaree severa care dureaza mai mult de 3 zile, dureri abdominale puternice, dureri si slabiciune musculara, febra mai mare de 38º C, deshidratare. Medicul este cel care va stii cel mai bine cum sa actioneze ca in cel mai scurt timp copilul sa se faca bine. Trebuie sa mai stiti ca simptomele asociate unei toxiinfectii alimentare dureaza intre cateva zile si chiar cateva saptamani.

Sa aveti o vara frumoasa si lipsita de incidente!

Addthis

Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Ne gasiti pe ...

Adolescenta si sportul

Adolescenta si sportul

Adolescenta si sportul Adolescenta reprezinta o etapa importanta din viata individului, caracterizata printr-o serie de mari transformari organice, morfo-functionale, neuro-endocrine, psihice, ce urmeaza perioadei copilariei si care se produce intr-o perioada...

Legenda lacului Sfanta Ana

Legenda lacului Sfanta Ana

Legenda lacului Sfanta Ana   La hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, vegheat de muntii tacuti, se afla lacul Sfanta Ana, singurul lac de origine vulcanica din Europa. Apa e cristalina, o...

Ecologia implicatii practice

Ecologia implicatii practice

Ecologia - implicatii practice Niciodata, in decursul mileniilor care au trecut de cand omul a incetat de a mai fi culegator si vanator primitiv perfect incadrat in natura, el nu a...

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Placinta cu mere   Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

Alimentatia umana si necesitat…

Alimentatia umana si necesitatile calorice

Alimentatia umana si necesitatile calorice   Organismul uman dispune de un mecanism nervos de reglare cantitativa si calitativa a ingestiei, dar acest mecanism, datorita unor conditii psiho-sociale (de exemplu, datorita abundentei...

Avem 180 vizitatori online