Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Orez cu lapte

Orez cu lapte

Orez cu lapte Orezul cu lapte este un desert absolut minunat si gustos, preferat mai ales de catre copii deoarece este dulce. Va aduce cumva aminte de copilarie? Iata reteta...

Mama si bebelusul Reguli pentr…

Mama si bebelusul Reguli pentru primele zile acasa

Mama si bebelusul - Reguli pentru primele zile acasa    Primele doua saptamani de la momentul aducerii acasa a bebelusului sunt provocatoare atat fizic, cat si emotional. Proaspetele mamicute isi vor dori...

Omul si inteligenta ca produs …

Omul si inteligenta ca produs al activitatii creierului

Omul si inteligenta ca produs al activitatii creierului Inteligenta, produs al activitatii creierului, poate fi considerata din punct de vedere al ereditatii drept fenotip intelectual. Aceasta inseamna ca exista un genotip...

Hidatidoza sau boala hidatica

Hidatidoza sau boala hidatica

Hidatidoza sau boala hidatica Boala hidatica, cunoscuta si sub numele de hidatidoza sau chist hidatic, este o parazitoza de o larga raspandire mai peste tot in lume. desi relativ rara. In...

Concertul de Anul Nou de la Vi…

Concertul de Anul Nou de la Viena 2014 cu Daniel Barenboim

Concertul de Anul Nou de la Viena 2014 cu Daniel Barenboim   Concertul de la Viena a devenit binecunoscut si traditional. In Romania, Concertul de Anul Nou de la Viena 2014 va...