Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Delta Dunarii o minune a natur…

Delta Dunarii o minune a naturii

Delta Dunarii - o minune a naturii Pe timpul lui Herodot Delta Dunarii era locuita de geti. Delta Dunarii, o minune a naturii unica in lume, se prezinta...

Nemuritorii

Nemuritorii

Nemuritorii Va oferim spre lectura poezia “Nemuritorii” scrisa de Elena Dragos. Pe-acest nepieritor pamant, Au fost eroi ... si inca sunt ... Si-atatia-s cata frunza, iarba La Podu-Nalt,...

Cum sa spunem dumneata

Cum sa spunem dumneata

Cum sa spunem DUMNEATA   Va oferim spre lectura “Cum sa spunem DUMNEATA” scrisa de Constanta Buzea, regasind-o in volumul “Carticica de sase ani”. Ilustratia este formidabila, sugestiva si inedita, fiind semnata...

Despre Slanic si versuri la ce…

Despre Slanic si versuri la ceas de seara

Despre Slanic si versuri la ceas de seara Va oferim spre lectura poezia „Slanic” scrisa de G. Tutoveanu. Parau-si canta basmul lui de veacuri, Pe...

Mesaje sms felicitari si statu…

Mesaje sms felicitari si statusuri crestine de Paste

Mesaje, sms, felicitari şi statusuri creştine de Paşte  Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului – Paştele, e prilejul potrivit de a pune în centrul atenţiei noastre învăţătura lui Iisus...