Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Addthis

Grupele de sange si compatibil…

Grupele de sange si compatibilitatea sanguina

Grupele de sange si compatibilitatea sanguina   In diferite situatii, cum ar fi hemoragiile grave, se impune transfuzia de sange. Din aceasta cauza, este bine sa iti cunosti grupa de sange si...

Deviatiile coloanei vertebrale…

Deviatiile coloanei vertebrale la copii I

Deviatiile coloanei vertebrale la copii I Deviatiile coloanei vertebrale – scoliozele si cifozele – continua sa constituie o preocupare un numai pentru medicii specialisti, dar si pentru parintii si educatorii copiilor....

Intrarea domnului in Ierusalim…

Intrarea domnului in Ierusalim planse de colorat

Intrarea domnului in Ierusalim - planse de colorat   In Duminica Floriilor crestinii sarbatoresc intrarea Domnului nostru Iisus Hristos in Ierusalim. Iisus a intrat ca un imparat smerit, calare pe un asin...

Visul este ca si somnul un fen…

Visul este ca si somnul un fenomen natural

Visul este, ca si somnul, un fenomen natural Cercetarile de neurofiziologia creierului au evidentiat faptul ca in timpul somnului au loc anumite modificari fiziologice. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de...

Povestioara musceleana de Igna…

Povestioara musceleana de Ignat

Povestioara musceleana de Ignat In ziua de Ignat nu este ingaduiala, mai ales pentru femei, nicio munca si mai cu seama in casa, fiindca se crede se crede a fi, primejdie...