Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Sarpele animal tarator

Sarpele animal tarator

Sarpele - animal tarator Sarpele este un animal tarator. Corpul sau este tocmai ca un crampei de franghie: lung, rotund si mai ascutit spre coada si cap. Pielea e groasa, lucioasa si...

Ghicitori despre arici

Ghicitori despre arici

Ghicitori despre arici   Află câteva ghicitori despre arici.   Are zeci de ace groase Dar nu ţese nici nu coase. Despre ce-o fi vorba, Ghici? (ariciul)  

Felicitari cu braduti de Craci…

Felicitari cu braduti de Craciun de colorat

Felicitari cu braduti de Craciun de colorat Pentru sarbatorile de iarna va oferim o colectie de felicitari cu braduti de Craciun pe care le puteti colora si transforma in niste felicitari...

Felicitari cu mesaj de Mos Nic…

Felicitari cu mesaj de Mos Nicolae

Felicitari cu mesaj de Mos Nicolae 6 decembrie e o zi de sarbatoare. E ziua Sf. Nicolae sau Mos Nicolae, asa cum il stiu copiii. Ati pregatit ghetutele? Mos...

Acest drog numit zahar

Acest drog numit zahar

Acest drog numit ... zahar Cateva informatii interesante despre zahar le puteti afla citit extase din interviul acrodat de dr. Christian Schaller saptamanalului elvetian L’Echo. - Va pronuntati pentru eliminarea completa a...