Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Addthis

Ciocanitoarea la examen

Ciocanitoarea la examen

Ciocanitoarea la examen Va oferim spre lectura poezia “Ciocanitoarea la examen” scrisa de Titel Canache. O ciocanitoare culta, Ce-nvatase carte multa, La examen se prezinta, ...

Poezii de Mihai Eminescu

Poezii de Mihai Eminescu

Poezii de Mihai Eminescu   Va prezentam o colectie de poezii scrise de poetul romantic Mihai Eminescu, supranumit luceafarul poeziei romanesti, poetul nepereche al romanilor.   Doina de Mihai Eminescu   Epigonii de Mihai Eminescu   Ce-ti...

Floarea soarelui planse de col…

Floarea soarelui planse de colorat

Floarea soarelui - planşe de colorat   Floarea soarelui este floarea veşnic îndrăgostită de soare. Este floarea veseliei şi încântă prin frumuseţe strălucind in lumina caldă a soarelui. Lanurile aurii încântă privirile...

Dialog in gradina

Dialog in gradina

Dialog in gradina Va oferim spre lectura un frumos dialog ce are loc intre un copil si un adult, intitulat sugestiv “Dialog in gradina”. Copilul: Ce zumzet de albine In pomul inflorit!

Viata poporului din Transilvan…

Viata poporului din Transilvania in preajma rascoalei de la Bobalna

Viata poporului din Transilvania in preajma rascoalei de la Bobalna   In vremea care a urmat dupa cucerirea Transilvaniei, prin truda taranilor iobagi si a orasenilor saraci, nobilii din Transilvania si-au construit...