Catina - fructul magic cu proprietati miraculoase si beneficii pentru sanatate
Adevarata minunatie a naturii, catina contine toate vitaminele si mineralele necesare organismului uman. Catina este un fruct magic si miraculos pentru sanatate, fiind considerata “ginseng romanesc” datorita beneficiilor sale pentru organism. Datorita proprietatiilor sale deosebite, se poate spune ca este un remediu naturist eficient, cu efecte in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.
Catina are un continut mare de vitamina C, precum si vitaminele B1, B2, K, F si P. De asemenea, trebuie sa mentionam continutul de microelemente, acizi grasi esentiali si fitostenoli. De la catina se pot utiliza fructele, frunzele, scoarta, semintele.
Iata cateva afectiuni care pot fi tratate cu catina:
· Afectiuni ale aparatului respirator – se bea in fiecare zi sirop de catina. Veti remarca intarirea capacitatii naturale a organismului, prevenirea complicatiilor gripei, datorita efectelor bactericide ale catinei. Veti lua, preventiv, pentru gripa, guturai, etc. 4-5 lingurite de sirop de catina pe zi, pe stomacul gol, timp de 3 saptamani. Daca afectiunea s-a declansat, mariti doza si puteti ajunge chiar si la 10-12 lingurite de sirop de catina pe zi, pentru a hrani organismul si a-l ajuta sa se apere eficient.
· Afectiuni hepatice – catina este un bun stimulent hepatic. Se consuma, de obicei cate 5-6 linguri de sirop pe zi, simplu sau diluat cu apa, daca nu va place gustul acrisor. Puteti bea suc de catina, o jumatate de pahar pe zi.
· Anemia – se consuma pulbere de catina (cate o lingurita de 3-4 ori zi, urmand o cura de o luna), suc de catina sau fructe proaspete (le cosumati timp de o luna, dimineata, pe stomacul gol).
· Arsuri, rani, eczeme – se unge locul afectat cu putin ulei de catina care ajuta la regenerarea tesuturilor distruse.
· Ateroscleroza, fragilitate vasculara – se consuma pulbere de catina, cate o lingurita de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. In acest fel ajutati la mentinerea sanatatii, a elasticitatii si integritatii vaselor sangvine.
· Convalescenta – se face o cura de catina pentru remineralizare si revigorare.
· Cancer – protejeaza organismul de efectele adverse ale chimioterapiei. Consumand pulbere de catina veti pari apetitul, puterea de digestiei, stimuland rezistent organismului, precum si capacitate de regenerare.
· Diaree – se ia o lingura cu pulbere de catina. Ajuta la tratarea urgenta a acestor probleme intestinale.
· Imunitate scazuta – se beau in fiecare zi, timp de o luna, cate 3 linguri cu suc de fructe de catina, in patru reprize.
· Sterilitate – atat femeile, cat si barbatii care au probleme de fertilitate trebuie sa faca o cura cu ulei de catina, foarte bogat in vitamina E, denumita si vitamina tineretii.
Utilizat este si uleiul de catina, fiind folosit si in cosmetica - foarte bun pentru stoparea ridurilor. In uz intern, e indicat pentru ca alunga stresul. Pentru revigorarea tenului obosit veti aplica direct pe piele sirop de catina, lasand sa actioneze 20 de minute. Spalati apoi pielea cu un tampon de vata inmuiat in infuzie de musetel. Uleiul de catina, datorita bogatiei sale in vitamina A, este folosit cu succes pentru ochi. El mareste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara si incetineste evolutia eventualelor boli de ochi.
Modul de administrare a catinei e variat, insa amintim:
· Siropul de catina – 1 kg de fructe se taie in jumatati si se lasa 12 ore in putina apa. A doua zi se fierb 10-15 minute, dupa care se strecoara, iar siropul obtinut se bea ca atare sau indulcit cu putina miere.
· Tinctura de catina – 5-6 linguri cu pudra de fructe uscate se lasa la macerat in alcool doua saptamani, dupa care se strecoara. Are efect cicatrizant.
· Decoctul de catina – o mana sau doua de crengute rupte in bucati mici se fierb timp de 20 de minute, dupa care se filtreaza si se lasa la racit.
· Pulberea de catina – se macina din fructele uscate, avadn virtuti vindecatoare deosebite.
· Suc de fructe – se zdrobesc fructele proaspete, iar sucul obtinut se bea pe parcursul unei zile pentru remineralizare.
· Uleiul de catina – 300 g de fructe se pun la fiert pe baie de aburi, in 500 ml de ulei de gatit. Se raceste si se strecoara in sticlute.
- 19/02/2016 23:49 - Cunoasterea bolilor dupa culoarea fetei si forma degetelor
- 24/11/2015 00:03 - Bronsitele afectiuni ale tractului respirator
- 19/11/2015 00:42 - Sindroame ciudate control medical si sanatate
- 15/11/2015 23:26 - Colonul iritabil ovarele polichiste si alte afectiuni
- 28/08/2015 00:05 - Leziunile oculare simptome si prim ajutor
- 23/08/2015 07:05 - Tratament naturist si alimente medicament impotriva parazitilor si viermisorilor intestinali
- 16/08/2015 00:32 - Insuficienta cardiaca simptome si tratament
- 23/07/2015 01:35 - Bolile pielii si remedii prin soare aer apa si namol
- 17/07/2015 07:08 - Solutii si remedii naturale in caz de insolatie si arsuri solare
- 27/06/2015 10:57 - Eczema boala de piele